Top menu

Claus fik støtte til sin efteruddannelse

Dato: 19/08-2021
Tags: VVS
2297

Claus Kingo fra Kerteminde er en af dem, der har valgt at gøre brug af den nye kompetenceudviklingsfond til at tage efteruddannelse.

Claus Kingo foran sin virksomhed

Kompetenceudviklingsfonden trådte i kraft 1. januar 2021. Den blev forhandlet ind i VVS-overenskomsten under sidste overenskomstforhandling, og betyder, at man kan få dækket 100% af sin løn under efteruddannelse, hvis man har planlagt kurset i samarbejde med virksomheden, og man kan få dækket 85% af sin løn, hvis det er selvvalgt.

Det er altså en fond, der understøtter efteruddannelsesindsatsen og giver bedre muligheder for at efteruddanne sig, hvis man er under VVS-overenskomsten. En af dem der har gjort brug af den nye kompetenceudviklingsfond, er VVS-energitekniker og overmontør Claus Kingo fra virksomheden Smeden i Hjallese og Tarup. Claus kom selv med idéen til sin virksomhed, der så ordnede det formelle.

- Jeg så i et gammelt fagblad, at der kom den her fond, og så sagde jeg det til vores kontordame Maria. Så det var nemt nok at søge, kan man sige.

Claus tog et kursus i KMO på Solar School. Han tog kurset, fordi han gerne ville blive klogere og dygtigere, og det derudover gjorde ham i stand til at køre rundt og lave både opstart og service på varmepumper. Han bemærker, at det var et fint kursus, men at han for fremtiden håber, han ikke skal tage kurser online.

- Men det har virket fint med selve fonden, siger Claus. Vil bruge fonden igen Faktisk har Claus besluttet at bruge kompetenceudviklingsfonden igen. Han vil nemlig gerne have noget mere efteruddannelse.

- Jeg har tænkt mig at søge et nyt kursus som energivejleder, og jeg kan bestemt anbefale andre at søge også, slutter Claus.

Vil du også gerne søge kompetenceudviklingsfonden til din efteruddannelse? Du kan søge om fonden, hvis du er dækket af VVS-overenskomsten. Du kan læse mere om fonden her: Vvs-branchens Kompetenceudviklingsfond - (evu.dk)