Søgefelt

Asbest

Hvad er asbest? Det består af ekstremt små fibre, som skader vores lunger, når vi indånder dem. Det kan føre til alvorlige lungesygdomme, som kræft og asbestose.

Er du i tvivl? Det er ikke altid let at se, om materialet er asbestholdig, men er du i tvivl, kan du få lavet en analyse af produktet. Det findes flere analysefirmaer, som kan give dig svar inden for 24 timer. Du skal blot sende en lille prøve af materialet, så får du resultatet. Det er din arbejdsgiver, der skal betale for denne prøve. Er du i tvivl – kontakt din sikkerhedsrepræsentant eller kontakt din kreds.

Hvor finder du asbesten? Engang var asbest et meget brugt byggemateriale, så du kan finde det i bygningsmaterialer fra før 1986, hvor det blev endeligt forbudt at anvende asbest. Inden du skal i gang med en arbejdsopgave, skal det være vurderet, om der er risiko for at møde asbesten. Byggeherren, den rådgivende eller din arbejdsgiver skal have taget denne vurdering, inden arbejdet sættes i gang.

Arbejde med asbest/asbestsanering! Det kræver særlig uddannelse at arbejde med asbest. Der er særlige krav til det fysiske område, der arbejdes/ryddes for asbest. Arbejdsområdet skal skiltes med ”asbestarbejde”, og området skal afspærres.

Nyttige links om asbest:  

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt