Top menu

Ny funktionæroverenskomst på VVS-området indgået

Dato: 01/11-2022
2646

VVS-fagets funktionæroverenskomst træder i kraft den 1. november 2022.

Blik- og Rørarbejderforbundet har sammen med Dansk Metal indgået en ny overenskomst - VVS-fagets funktionæroverenskomst - med TEKNIQ Arbejdsgiverne. Den nye overenskomst er godkendt af Blik- og Rørarbejderforbundets hovedbestyrelse, og er underskrevet af parterne. Overenskomsten træder i kraft i dag, den 1. november 2022.

- Det er glædeligt, at vi nu har indgået VVS-fagets funktionæroverenskomst. VVS-branchen er i rivende udvikling i disse år, og derfor er der brug for overenskomster, som kigger frem i tiden. Med denne overenskomst er vi med til at dække fremtidens arbejdsområder, siger Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.  

Den nye overenskomst er et resultat af protokollat 34: Funktionæroverenskomst på VVS-området, som blev forhandlet ind i forbindelse med overenskomsten i 2020.

- Med denne nye overenskomst sikrer vi, at de af vores kollegaer, som bliver ansat som funktionærer, kan opretholde deres rettigheder, så som retten til at vælge sig en tillidsmand, få en arbejdsmarkedspension og meget mere, siger Niels Braaby, næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.

VVS-fagets funktionæroverenskomst dækker medarbejdere inden for VVS-branchens område, som hovedsageligt eller i overvejende grad arbejder inden for Blik- og Rørarbejderforbundet/Dansk Metal og TEKNIQ Arbejdsgivernes uddannelsesområde med teknisk bistandsydelse inden for Funktionærlovens dækningsområde.

- Det er et godt og vigtigt skridt, vi tager med denne overenskomst. Vores fag udvikler sig i en teknisk retning, så derfor er det vigtigt at vi har en overenskomst, der kan dække vores nuværende medlemmer, der får nye kompetencer, siger Stig Søllested, næstformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.