Top menu

Demonstration ved Korsør Sygehus

Dato: 16/10-2020
1799

Der var i dag en demonstration ved Korsør Sygehus mod manglende overenskomst. Her mødte medlemmer fra hele Sjælland op.

Aktionsgruppen har i dag været en del af en demonstration ved Korsør Sygehus sammen med 3F. Baggrunden for demonstrationen er en konfliktramt byggeplads, hvor bygherre ikke har ønsket at indgå overenskomst med 3F. Bygherren har en tømrervirksomhed, men det meldes, at der også bliver lavet arbejde, der ligger under Blik & Rørs overenskomst, hvorfor der var et stort fremmøde af Blik & Rør medlemmer på denne to grader varme fredag morgen. Her mødte Fagbladet Blik & Rør et medlem til en snak om, hvorfor de var mødt op.

- Vi sikrer fællesskabet ved at troppe op så mange mennesker. Det er vigtigt for Blik & Rør, fordi det er tværfagligt. 3F startede, men det viste sig, det også er vores fag, der drejer sig om. Blandt andet radiator-, rør- og VVS-arbejde, fortæller Brian Kristensen fra Næstved, der til daglig er ansat i Bravida, og som er en del af Aktionsgruppen.

Brian mener ikke, det er problematisk at arbejderne er fra Polen. Han ønsker dog for dem, at de får nogle ordentlige vilkår.

- Det er fint, det er polakker, der arbejder her, men det er ikke OK, at de bliver misbrugt, når de ikke er dækket af en dansk overenskomst. Jeg håber, nogen får en dårlig smag i munden og vil indgå dialog om overenskomst, så vores polske kolleger kan indgå under samme gode forhold, som vi kan.

I det store hele ønsker Brian at fortsætte fagbevægelsens kamp for bedre vilkår, så også hans børn i fremtiden vil befinde sig på et arbejdsmarkede, der har gode betingelser.

- En del af det er også at kæmpe for, at vores børn får en bedre fremtid. Jeg har selv to børn, og de skal have en god fremtid. Jeg kender også til fortidens arbejde i fagbevægelsen, og vil være med til at sikre arbejdsvilkårene i fremtiden.

Den lokale 3F-afdeling har dagligt holdt blokade igennem længere tid for at vise utilfredsheden med arbejdsforholdene. Der var mødt ca. 40 mennesker op til demonstrationen i dag.