Søgefelt

Tirsdag 20/05 2014

Overgreb i Latinamerika skildret i kunst og fotografi

‘Tro, håb og overgreb’ er titlen på Ulandssekretariatets udstilling af samtidskunst og fotofortællinger om arbejdstageres rettigheder i Bolivia, Honduras og Guatemala.

Kampen for rettigheder og drømmen om social retfærdighed trækker en rød tråd gennem mange kunstneres værker i Latinamerika.
 
Det gælder i særdeleshed på Ulandssekretariatets udstilling i Brøndsalen, hvor der sættes fokus på forholdene for arbejdere i Honduras, Guatemala og Bolivia.
 
Med kunstværker og fotografier fra de tre lande indrammes fortællinger om barske og ofte livsfarlige arbejdsforhold, der er i modstrid med helt basale rettigheder.
 
I Latinamerika kan det være forbundet med livsfare at være fagligt eller politisk aktiv, og derfor sætter udstillingen fokus på netop krænkelser af rettigheder.
 
Kunstværkerne i Brøndsalen repræsenterer noget af det mest interessante samtidskunst i Honduras, Guatemala og Bolivia. Værker, der appellerer til nysgerrigheden og lægger op til at udfordre beskuerens værdisæt.
 
Ud over malerier, akvareller og tegninger rummer udstillingen en række reportagefotografier af danske og latinamerikanske fotografer. Fotoudstillingen spiller sammen med fortællinger om konkrete livsskæbner i de tre lande. Disse fortællinger uddybes i bogen ‘Tro, håb og overgreb – Rettigheder og kunst i Latinamerika’, som Ulandssekretariatet også udgiver i forbindelse med udstillingen.
 
Udstillingen ’Tro, håb og overgreb’ har fernisering fredag den 23. maj klokken 15-18 i Brøndsalen på Frederiksberg. Ferniseringen er åben for alle. Udstillingen er derefter åben til og med den 30. maj, hver dag 10-17. Der er fri entre.
 
Tro, håb og overgreb i bogform
Kampagnen "Tro, håb og overgreb" markeres med udgivelsen af en bog med fotografier og fortællinger om livsvilkår, der byder på daglige overtrædelser af en række menneskerettigheder.
 
Dermed sættes der navn og ansigt på overtrædelser af både FN’s menneskerettigheder og den internationale arbejdsmarkedsorganisation ILO’s konventioner.
 
Bogen ’Tro, håb og overgreb – Rettigheder og kunst i Latinamerika’, kan læses ved at klikke på nedenstående download. 
 
 
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt