Flemming Olsen er en af dem, hvis job risikerer at nedslide hans krop. Han har derfor en bøn til politikerne - at man burde kunne gå på pension alt efter, hvornår man er startet på arbejdsmarkedet.
Pensionsalderen i Danmark stiger løbende på grund af udviklingen i folks levetid. Den er sat til at stige hvert femte år fremover. Som det er nu, så skelnes der ikke mellem, hvornår du er trådt ind på arbejdsmarkedet. Det betyder, at nogle faggrupper risikerer at arbejde i mange flere år end andre – og blive tilsvarende mere nedslidte. Flemming Olsen på 52 år er en af dem, der har et nedslidende job, og han mener ikke, at han kan fortsætte i det job frem til hans pension.
- Jeg mener, det er helt forkert, at politikerne vil hæve pensionsalderen. For vores branche er det ikke realistisk at kunne fortsætte helt til pensionsalderen. Der findes jo ikke skånejob inden for alle brancher. Jeg ved ikke, hvad skånejob inden for sådan noget her skulle være. Vi er ude i vind og vejr, siger Flemming, der arbejder som montør i ledningsafdelingen ved Fjernvarme Fyn.
Som montør kræves der meget af Flemmings krop. Faktisk så meget at han i en alder af 52 allerede kan mærke belastningen, som et helt livs arbejde har givet ham.
- Jeg kan jo tydeligt mærke, jeg ikke er 20 år længere. Ryg, knæ, skulder og arme bliver belastet. Jeg er jo ikke lige så god og hurtig til at lave det samme, som jeg var for år tilbage. Det er specielt pga. mange dårlige arbejdsstillinger og udendørs arbejde. Det er helt sikkert noget, som rammer alle i den branche her.
Flemming er ikke den alene med sine udfordringer. Ham og hans kolleger har derfor en bøn til politikerne.
- Vores ønske er, at man får ret til pension alt efter, hvor mange år man har arbejdet. Alt efter hvornår man er startet på arbejdsmarkedet. Det synes jeg vil være en fair løsning. De mennesker, der er startet tidligere på arbejdsmarkedet skal også have mulighed for at komme på pension tidligere for at få nogle gode år på pension, inden man havner i en sygeseng. Det kan ikke andet end at være rimeligt, slutter Flemming.