Top menu

Robert Colmorten delte sin historie med beskæftigelsesministeren

Dato: 19/08-2022
2595

"Det var fint at få snakket med en minister og sætte ord på de ting, som man går og døjer med", siger VVS'er Robert Colmorten, der var inviteret en tur i Beskæftigelsesministeriet.

Den 1. august var det et år siden, at der blev åbnet for ansøgninger til tidlig pension.

En af dem, der var blandt de første til at søge retten, var Robert Colmorten. Han er uddannet blikkenslager og arbejder i dag som VVS-montør. Og så er han naturligvis medlem af Blik- og Rørarbejderforbundet.

Efter et langt og fysisk hårdt arbejdsliv har de 45 år på arbejdsmarkedet slidt på kroppen. Men den 1. maj 2023 kan Robert trække sig værdigt tilbage fra arbejdsmarkedet.

Torsdag den 18. august var Robert – i selskab med medlemmer fra en række andre fagforeninger – inviteret til møde hos beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

En uformel snak, hvor Robert og de andre lønmodtagere havde mulighed for at dele deres historie, mens beskæftigelsesministeren var interesseret i at høre om deres erfaringer med ordningen.

"Fuldstændig respektløst"

"Det var fint at få snakket med en minister og sætte ord på de ting, som man går og døjer med", siger Robert Colmorten efter mødet i Beskæftigelsesministeriet.

"Det er klart, at nu er der jo valgkamp lige om snart, og der vil retten til tidlig tilbagetrækning nok blive et emne, som kommer til at fylde meget. Velfærd står i hvert fald meget højt på dagsordenen til den valgkamp, der kommer", tilføjer han.

Hvordan oplever du den debat, der kører om ret til tidlig pension?

"Jeg synes, det er fuldstændig respektløst med de politikere, der går ind og fortæller, at man ikke skal trække sig tilbage og leve for "andre folks penge", som nogle af politikerne siger", svarer Robert.

Du er blevet tildelt ret til tidlig pension fra 1. maj 2023. Hvad betyder det for dig?

"Det betyder, at mine skuldre lige sank et par centimeter. Min generation har jo haft efterlønnen foran os. Troede vi. Men den er kun blevet dårligere og dårligere og dårligere – og nu bliver den formentlig helt udfaset. Så retten til tidlig pension giver noget tryghed", siger Robert Colmorten.

 

Læs også: Døjer med slidgigt – nu får han ret til tidlig pension