Top menu

EP-valg: Løsninger i fællesskab

Dato: 27/05-2019
1487

De sidste af de 2.756.993 stemmer efter gårsdagens europaparlamentsvalg er for længst talt op, og resultatet taler sit tydelige sprog.
Klima, social dumping og skattesnyd har fyldt meget i debatterne, og danskerne kvitterede ved at møde talstærkt op og stemme

Europaparlamentsvalget slog rekorder i stemmedeltagelse, både på europæisk plan og på dansk plan. Selv om man har kunnet frygte, at europaparlamentsvalget herhjemme ville drukne i det kommende folketingsvalg, har der alligevel været en sund debat, med især klimaet, men også lønmodtagerrettigheder på dagsordenen.

Valget bød på overraskelser og op- og nedture for de forskellige partier, og man kan vel et eller andet sted godt sige, at vinderne herhjemme blev i stor udstrækning lønmodtagerne. I Danmark kommer nemlig otte af de valgte kandidater fra partier, der alle stemte for en social protokol, da det var til afstemning i Folketinget.

Løsninger i fællesskab
− Det har nok været klimaet, der var tungen på vægtskålen ved europaparlamentsvalget, men valget viser også tydeligt, at danskerne også har tænkt på lønmodtagerrettigheder og skattesnyd. Valget viser, at danskerne ønsker at finde løsninger i fællesskab, siger Blik & Rørs formand Henrik W. Petersen oven på valget.
− Det glæder os at se, at mange kandidater blev valgt ind, som er bevidste om lønmodtagerrettigheder, og vi er spændte på at følge med i udviklingen, konkluderer han.

Vinde i Europa
Hvis man kigger på valgresultaterne over hele Europa, ser man en fremgang på de grønne partier i for eksempel Tyskland, Finland, Belgien og Irland. Samtidigt ser man også en stigning inden for nationalkonservatisme og liberalisme.
− Der kan være nogen bekymrende vinde, der blæser. Vi må afvente og se, hvad der sker, og hvad vi er nødt til at være opmærksomme på, siger Henrik W. Petersen med henblik på det samlede resultat af europaparlamentsvalget i hele EU.