Top menu

Efter vildledning: Tekniq trækker i land

Dato: 21/04-2016
975

Tekniq overfortolkede konsekvenserne af kendelse i Voldgiftretten. Efter en dialog med Blik- og Rørarbejderforbundet trækker arbejdsgiverorganisationen nu i land.

Nye produkter og måder at udføre arbejdet på, er hverdag i installationsbranchen. Det gælder blandt andet nogle nyudviklede fittings med fastmonterede støttebøsninger fra Uponor. 
 
Arbejdsgiverne i Tekniq og Blik- og Rørarbejderforbundet var uenige om, hvorledes prisen kunne fastsættes efter Rørprislisten eller ej, og sagen måtte derfor afgøres i Voldgiftsretten. I kendelsen slog dommeren fast, at de nye fittings fra Uponor ikke er omfattet af Rørprislisten. 
 
Det fik efterfølgende Tekniq til at kalde Rørprislisten for utidssvarende i magasinet Dansk VVS, hvor de samtidig skrev, at ”arbejder med de nye rør kan akkorderes (frit aftalt pris. red) på hvert enkelt projekt.”
 
Klar overfortolkning
Den udmelding er faldet Blik- og Rørarbejderforbundet for brystet, da det er en klar overfortolkning af kendelsen i Voldgiftsretten.
 
- Det er noget værre sludder, når Tekniq påstår, at de nye rør kan prissættes frit. Det tager dommeren slet ikke stilling til. Dommeren forholder sig alene til de fastmonterede støttebøsninger, og derfor har kendelsen ingen betydning for prisen på alt det andet på installationen. Det er både vildledning og overfortolkning af kendelsen, siger forbundssekretær Stig Søllested fra Blik- og Rørarbejderforbundet.
 
Tekniq retter ind
Blik- og Rørarbejderforbundet har gjort indsigelse mod udmeldingen fra Tekniq. Arbejdsgiverorganisationen var hurtig til at erkende fejlen, og har efterfølgende sendt en særskilt meddelelse ud til organisationens medlemsvirksomheder og skrevet om fejlen på deres hjemmeside. 
 
- Det har vi stillet os tilfredse med i første omgang. Vi er i dialog om en fornyelse af Rørprislisten, og så er det da irriterende, at de skaber forvirring med den her udmelding, siger Stig Søllested.