Top menu

Din VVS-overenskomst sikrer dig betalt efteruddannelse

Dato: 05/01-2015
739

En OK overenskomst giver adgang til en bred vifte af muligheder for efter- og videreuddannelse. Inden for VVS-faget findes masser af kurser, som sikrer faglig opkvalificering. Derudover er der også mulighed for at vælge en lang række teknisk-faglige AMU-kurser.

VVS-overenskomsten
I Blik- og Rørarbejderforbundets overenskomst med Tekniq giver ansatte ret til 74 timers betalt efteruddannelse hvert år. 
 
VVS-svendene kan udover de tekniske og faglige kurser vælge at tage på efteruddannelse i almene fag som fx dansk, matematik, engelsk og it-kurser. 
 
Retten til efteruddannelse gælder alle svende, der har 32 ugers beskæftigelse i virksomheden. 
 
På faglige kurser, som bl.a. udbydes i kursuskataloget fra El- og VVS-Branchen Uddannelsessekretariat, får man virksomhedens gældende timeløn.
 
Vælger man at tage almene kurser uden for kursuskataloget, aflønnes medarbejderen med 85 procent af virksomhedens gældende timeløn.
 
Udover løn under efteruddannelse refunderer virksomheden udgifter til befordring efter statens regler, samt kursusgebyrer og eventuelle kursusmaterialer i forbindelse med kurset. Refusionen kan dog maksimalt udgøre 200 kroner pr. dag eller 1.000 kroner pr. uge.
 
Læs mere om VVS-branchens efteruddannelser på www.evukurser.dk...
 
Overenskomsten med Arbejdsgiverne - Håndværk & Industri
I Blik- og Rørarbejderforbundets overenskomst med Arbejdsgiverne - Håndværk & Industri har ansatte ret til 74 timers betalt efteruddannelse hvert år. 
 
Retten til efteruddannelse gælder både den faglige efteruddannelse og selvvalgte kurser gælder alle svende, der har 9 måneders beskæftigelse i virksomheden.
 
VVS-svendene kan desuden vælge at tage på efteruddannelse i almene fag som fx dansk, matematik, engelsk og it-kurser. 
 
Når VVS-svendene under overenskomsten med DS Håndværk & Industri vælger at tage på de faglige kurser, som bl.a. udbydes i DS Håndværk & Industris eget efteruddannelsesprogram, betaler virksomheden normal løn uden tillæg. For deltagelse på selvvalgte kurser betaler virksomheden 85 procent af den normale timeløn. 
 
Ud over løn under efteruddannelse afholder virksomheden de udgifter, der måtte være i forbindelse med kursusafviklingen, herunder kursusgebyrer m.v.
 
Læs mere om kurserne for AL Efteruddannelse på www.dseu.dk