Top menu

Campingplads i Saltum går all-in på varmepumper

Dato: 29/04-2021
Tags: VVS
2140

Hos Jambo Feriepark i Saltum har man valgt at udskifte sine gamle oliefyr med fire nye, store varmepumper til at dække hele parkens energibehov. Varmepumperne er selvfølgelig sat op af Blik og Rør-medlemmer.

På billedet ses (fra venstre mod højre) Karsten Egelund, servicechef hos Brøndum Thomas Østergaard og Jan Kruse Hedegaard. Foto: Elisabeth Kobbelgaard

Hos Blik- og Rørarbejderforbundet har man længe arbejdet for at sætte varmepumper på dagsordenen. Det grønne alternativ til eksempelvis oliefyr er på vej frem. Det ser man, når hele Jambo Feriepark har valgt at satse på varmepumper fremover og dermed er gået fra syv oliefyr til fire nye varmepumper. Varmepumperne vejer 900 kilo stykket og yder 60 kilowatt. Installationen af varmepumper blev foretaget af Brøndum med teknisk teamleder Jan Kruse Hedegaard i front.

- Det er fedt, at de tør gå all-in. De fik etableret alle pumperne på én gang, og dermed har ejeren Karsten Egelund haft tillid til, at det virker – og at vi kunne få det til at virke, siger Jan Kruse Hedegaard.

Projektet kørte rigtigt godt, fortæller Jan. Det hele blev ordnet på kun halvanden måned, og det er ikke et projekt, man ser hver dag.

- Det er et godt projekt at være på, fordi det ikke bare er rørtræk, det er meget mere krævende. Det er fedt at være med på sådan nogle projekter, og så se, det virker bagefter. Jeg kan også mærke på mine kolleger at de synes, det var fedt at være med på, fortæller Jan.

Varmepumperne passer særdeles godt til en campingplads på grund af sæsonerne, fortæller Jan afsluttende.

Ingen fossile brændstoffer

Det er noget ejer Karsten Egelund bakker op om.

- Det passer godt ind i vores forbrug, der er behovsrelateret. Varmepumper er gode om sommeren, og vi har det største forbrug i højsommeren, og der er de billige i drift, siger Karsten

Varmepumperne skal bruges til at opvarme alle ferieboligerne, til varmt vand til forbrug og til at opvarme swimmingpoolen.Her har man før brugt oliefyr, men Karsten Egelund vil gerne være grøn.

- Vi har ikke længere nogen fossile brændstoffer. Vi vil gerne være bæredygtige, og vi brugte meget olie førhen. Nu er vi totalt på den grønne energi.

Karsten Egelund er indtil videre ovenud tilfreds med både varmepumperne, og arbejdet der lå i at få dem installeret.

- Vi havde regnet med, de larmede mere end de egentlig gør. Det er vigtigt, at de ikke laver alt for meget larm, når folk sover i telt. Når man kommer fra en god familie, så har man nemlig blik for godt arbejde, fortæller Karsten.

- Vi er også imponeret over det arbejde, der er lavet. Det er meget dygtig rørføring. Det virker, det ser godt ud og det er pænt lavet – jeg ved noget om det, jeg kommer fra en VVS-familie, slutter Karsten Egelund af.