Top menu

OK 2017: Parterne på VVS-området er gået hver til sit

Dato: 10/03-2017
1095

Efter 20 timers forhandlinger måtte parterne på VVS-området erkende, at de ikke kunne blive enige om en ny overenskomst. Efter sammenbruddet fortsætter forhandlingerne i Forligsinstitutionen.

Parterne på VVS-området har igen svært ved at blive enige om en ny overenskomst. Efter 20 timers uafbrudte forhandlinger, var der ikke udsigt til, at Blik- og Rørarbejderforbundet og Dansk Metal samt arbejdsgiverne i Tekniq kunne blive enige om en ny overenskomst. 
 
De har derfor valgt at afbryde forhandlingerne.
 
- Vi har brugt de seneste mange timer på at drøfte Rørprislistens værnebestemmelse, hvor Tekniq i lighed med forhandlingerne i 2012 og 2014, har et ønske om at kunne lave akkordaftaler uden om akkordprislisten, siger forbundsformand Max Meyer.
 
I både 2012 og 2014 blev parterne på VVS-området heller ikke enige om en overenskomst, og det er stadig det samme emne, som skiller parterne. 
 
-  Tonen mellem os har egentlig været positiv, indtil vi fandt ud af, at enderne ikke kunne nå sammen. Det Tekniq ønskede kunne vi ikke give dem. Det vil betyde en svækkelse af vores lønsystem og akkordsystem. Og det vi kunne tilbyde dem, var ikke nok til Tekniq, forklarer Max Meyer. 
 
Den 1. marts udløb overenskomsterne på det private arbejdsmarked, og forhandlingerne er dermed underlagt Forligsinstitutionen. 
 
- Vi har derfor meddelt Forligsmanden, at vi ikke kunne blive enige. Vi forventer derfor, at blive indkaldt til videre forhandlinger i Forligsinstitutionen allerede lørdag eller søndag, siger Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand. 
 
Forligsmand Ole Hasselgaard har tidligere valgt at udsætte de varslede arbejdsstandsninger i to uger, så parterne har frem til den 14. marts at blive enige om en ny overenskomst.
 
Lykkedes det ikke parterne på det private arbejdsmarked at blive enige om nye overenskomster inden denne dato, kan forligsmanden vælge at udskyde en eventuel konflikt i yderligere to uger.
 
Følg OK-forhandlingerne her på siden og på forbundets side på Facebook...