Søgefelt

Torsdag 23/06 2016

Nej tak til øget pensionsalder

Til efteråret har regeringen lagt op til, at det igen er tid til at drøfte lettelser i topskatten. Det er blandt emnerne i den økonomiske plan Danmark frem mod 2015, som statsminister Lars Løkke Rasmussen fremlægger om kort tid.
 
Mange danskere vil gerne betale mindre i skat. Vi skal bare huske på, at når regeringen igen ønsker at dele gaver ud til dem med de højeste indkomster, er der andre, som skal betale regningen. 
 
Og her har en række borgerlige partier en plan klar. De foreslår at hæve pensionsalderen yderligere og på den måde, finansiere lettelser i topskatten. 
 
I Blik- og Rørarbejderforbundet er vi klart imod en yderligere hævning af danskernes pensionsalder. 
 
I forvejen har politikerne allerede vedtaget en reform, hvor pensionsalderen stiger i takt med, at danskerne bliver ældre. Således vil unge svende i forvejen skulle se frem til at være på arbejdsmarkedet, til de er over 70 år gamle. 
 
Og det var også de samme politikere, som skrottede efterlønnen, hvor nedslidte skorstensfejere, VVS’ere og andre lønmodtagere havde mulighed for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet med god samvittighed. 
 
I Blik- og Rørarbejderforbundet ser vi helst, at politikerne dropper tankerne om øget pensionsalder.
 
Tværtimod ser vi hellere, at politikerne bruger tid på at finde løsninger og etablerer ordninger, som dels motiverer til et langt og godt arbejdsliv, men også tager hånd om dem, som er nødsaget til at forlade arbejdsmarkedet før tid. 
 
Blandt andet ønsker vi, at den forebyggende indsats mod ulykker og nedslidning intensiveres. Særligt i byggeriet, er antallet af arbejdsulykker stadig alt for højt, og der nytter det ikke, at ansatte stort set ikke kan komme i kontakt med Arbejdstilsynet og få den rette hjælp og vejledning. 
 
Og nu, hvor sommeren er ved at være over os, vil jeg benytte lejligheden til at ønske alle medlemmer og deres familier en rigtig god ferie.
 
Max Meyer
Forbundsformand
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt