Top menu

Så meget er din pensionsopsparing vokset i 2023

Dato: 15/02-2024
Tags: Pension
3159

2023 har budt på voksende opsparinger i PensionDanmark og Industriens Pension, der er de primære pensionsselskaber for medlemmer af Blik & Rør. Og endnu vigtigere: Det ser rigtig godt ud for afkastene på lang sigt.

Et typisk medlem i Industriens Pension og PensionDanmark på 50 år har fået i omegnen af 90.000-100.000 kr. ekstra ind på opsparingen i 2023. Stigningen er et resultat af både indbetalinger til pensionsordningen og pæne afkast.

De voksende opsparinger kommer i kølvandet på et par dramatiske år på de finansielle markeder, som Industriens Pension og PensionDanmark kom igennem med branchens bedste afkast. I 2022, hvor aktiemarkederne verden over faldt markant, fik Industriens Pension og PensionDanmark branchens laveste tab, selv om ingen kunne undgå negative afkast dette år. Og hvis vi skruer tiden tilbage til 2021, opnåede begge selskaber rekordhøje afkast i branchens absolutte top, der fik opsparingerne til at vokse markant.

Flotte langsigtede afkast

Tager man den helt store kugleramme frem og kigger på afkastet på 10-års sigt, så ser det også rigtig fornuftigt ud. Her ligger de to selskaber nemlig også med helt i top og har for eksempel givet et gennemsnitligt årligt afkast i omegnen af 7 pct. for 50-årige medlemmer. Og det lange sigte er nu engang det, der virkelig batter, når det kommer til pensionsopsparingen.

Opsparingsforløbet skal nemlig ses som et maraton og ikke en spurt, og derfor er det vigtigt ikke blot at fokusere på isolerede enkelte år – uanset om afkastet er tårnhøjt eller det modsatte.

Både Industriens Pension og PensionDanmark står rigtig godt rustet med spredte investeringer på mange typer aktiver – og den kombination forventes også at kunne levere solide resultater på den lange bane fremover.

Hvordan ser det ud med din opsparing?
Tallene herover er baseret på et gennemsnitligt medlem, og de kan derfor variere fra medlem til medlem. Du kan tjekke din egen pensionsopsparing ved at downloade app’en fra dit eget selskab eller logge ind på ’Min side’ på industrienspension.dk eller pension.dk på PensionDanmark.