Søgefelt

Torsdag 19/05 2016

Overenskomster booster kvinders pension under barsel

Overenskomstaftalt pension under barsel har stor betydning for Blik- og Rørarbejderforbundets kvindelige medlemmer, viser nye beregninger.

Kvindelige medlemmer af Blik- og rørarbejderforbundet kan ikke bare se frem til en uvurderlig tid sammen med deres nyfødte, når de går på barsel. De kan også glæde sig over, at pensionsopsparingen ikke står stille i perioden, men tværtimod løftes mærkbart – takket være overenskomsterne.
 
Det viser nye beregninger, som PensionDanmark har foretaget i anledning af den internationale konference om kvinders vilkår ”Women Deliver”, der finder sted i denne uge i København.
 
På de fleste DA/LO-områder – herunder også Blik- og Rørarbejderforbundets – har kvinder på barsel ret til pensionsbidrag på 2.040 kr. pr. måned under de første 14 ugers barselsorlov. Og PensionDanmarks beregninger viser, at hvis en kvinde får to børn i den typiske alder (omkring de 30 år), så betyder pensionsbidraget under barsel, at hendes opsparing vil være knap 30.000 kr. større (2016-kroner), når hun går på pension, end hvis hun ikke havde haft pensionsbidrag under barsel.
 
- Tidligere betød barselsorlov, at kvinder kom bagud med deres pensionsopsparing. Det er ikke længere tilfældet. I dag har alle overenskomster med pension i PensionDanmark bestemmelser, som giver kvinder på barsel fuld indbetaling af pensionsbidrag. Og som vores nye beregninger viser, gør det i den grad en forskel for kvinderne, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.
 
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 1. kvartal i år blev født 14.455 børn herhjemme. Det er 7 pct. flere fødsler end samme periode sidste år.
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt