Søgefelt

Tirsdag 07/10 2014

Pension er blevet hverdagsemne på jobbet

Pension er blevet udbredt samtaleemne på jobbet, og interessen for området er stigende blandt faglærte og ufaglærte. Det vurderer tillidsrepræsentanter i en ny PensionDanmark-undersøgelse.

Man kan oftere høre udtryk som afkast og aldersopsparing i skurvogne, lagerhaller og frisørsaloner landet over. Pension er nemlig blevet et stadig varmere samtaleemne på jobbet blandt faglærte og ufaglærte. Det viser en ny undersøgelse blandt tillidsrepræsentanter, som PensionDanmark har foretaget i anledning af sin årlige konference for tillidsrepræsentanter, TR-Forum, der finder sted i Nyborg i dag.
 
166 tillidsrepræsentanter, der repræsenterer medarbejdere inden for brancher som byggeri, lager, transport og service, har deltaget i undersøgelsen. Og her svarer 65 pct., at de ofte eller af og til taler med kollegerne om pensionsordningen. I en tilsvarende undersøgelse sidste år var tallet 58 pct. Samtidig svarer 49 pct. i årets undersøgelse, at interessen for pension er stigende blandt kollegerne, mens kun 3 pct. oplever faldende interesse. 23 pct. vurderer, at interessen er uændret. 
 
- Undersøgelsen viser, at det er lidt af en myte, at danskerne ikke interesserer sig for pension. Og vi kan også genkende billedet af den stigende pensionsinteresse, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark. 
 
På ét år er antallet af medlemslog-in på PensionDanmarks hjemmeside steget med 15 pct. – fra 170.000 i 1. halvår 2013 til 196.000 i 1. halvår i år. I samme periode er antallet af log-in via PensionDanmarks app fordoblet fra 49.000 til 99.000. 
 
- Forklaringen på den øgede pensionsinteresse er bl.a., at der i disse år er stort fokus på emnet f.eks. med senere tilbagetrækning. Det spiller også ind, at pensionsordningen får stadig større betydning for medlemmerne i alderdommen. Og så forsøger vi at gøre stoffet lettere at gå til bl.a. med forbedrede digitale muligheder på nettet, mail og mobil. De initiativer er også med til at øge medlemmernes aktivitet, siger Torben Möger Pedersen og tilføjer: 
 
- Det er positivt, at interessen for pension er stigende. For ligesom med banklån og forsikringer er det også vigtigt at tjekke sin pensionsordning af og til, siger han.
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt