Søgefelt

Torsdag 10/10 2013

TR-Forum 2013 i PensionDanmark: Pension er blevet hottere

Tillidsrepræsentanterne har en vigtig rolle, når pension skal på dagsordenen, mener tillidsrepræsentant hos WICOTEC KIRKEBJERG A/S i Osted, Lars Vang Jensen. Han deltog fornylig i PensionDanmarks årlige TR-Forum.

- Mine kolleger ved godt, at de har en pensionsordning, og de fleste ved også, at den både indeholder forsikringer og en sundhedsordning, fortæller tillidsrepræsentant Wicotec-Kirkebjerg A/S i Osted, Lars Vang Jensen, der også selv har haft glæde af sundhedsordningen.

Lars deltog for nylig i PensionDanmarks årlige konference for tillidsrepræsentanter, TR-Forum, i Middelfart. I den forbindelse havde PensionDanmark lavet en ny undersøgelse blandt tillidsrepræsentanterne, hvor 54 procent svarer, at interessen for pension de senere år er steget blandt kollegerne. Kun fire procent oplever faldende interesse.

Pension skal være nemt at gå til
I sit indlæg på TR-Forum forklarede adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark, den øgede interesse med, at selskabet forsøger at gøre pension nemt at gå til. Bl.a. ved at give medlemmerne gode muligheder for selvbetjening via pc’en og app.

- Både app’en og de personlige sider på Din Pension giver et godt overblik, og det er nemt at skrue op eller ned for forsikringsdækningerne. Det kan jo være relevant, hvis man fx har købt hus, og forsikringsbehovet ændrer sig. Derfor opfordrer jeg også mine kolleger til, at de selv skal tjekke deres pension – enten på PensionDanmarks hjemmeside eller via app’en, siger Lars Vang Jensen.

Håber på stigning i pensionsbidraget
Lars oplever også, at interessen for pension er steget blandt kollegerne i takt med, at pensionsbidraget er øget. Og han så gerne, at pensionsbidraget øges endnu mere.

- Jeg håber, at parterne til de næste overenskomstforhandlinger skruer pensionsbidraget en tand i vejret. 12 procent er lige i underkanten i forhold til min økonomi, siger Lars Vang Jensen.

Minister og ”Hjerne-Madsen”
På TR-Forum var der desuden indlæg af minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag, der fortalte desuden om regeringens planer på sundhedsområdet. Deltagerne fik en status på udviklingen inden for deres eget brancheområde. Og så rundede hjerneforsker Peter Lund Madsen TR-Forum af med at forklare, hvorfor pension traditionelt er et emne, som menneskehjerner har svært ved at forholde sig til.

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt