Søgefelt

Torsdag 04/04 2013

Hurtig hjælp med Hurtig Diagnose

Hårdt angrebet af eksem frygtede Søren Sekkelund Andersen en lang periode med sygdom. Men efter råd fra sin fagforening kontaktede han Hurtig Diagnose, og allerede ugen efter var han i behandling uden at miste en eneste arbejdsdag.

Det startede med fødderne. Huden opførte sig mærkeligt, og i første omgang troede VVS’er Søren Sekkelund Larsen, at der nok bare var tale om lidt frostskader efter udendørs arbejde i de kolde dage i december. Men hen over julen og i starten af det nye år blev det bare værre og værre. Eksemen spredte sig til skuldre, mave, ryggen og arme, og samtidig kløede det afsindigt.

- Jeg havde ingen idé om, hvad det kunne værre. Vi rører jo ved så meget, men det var så slemt, at jeg ikke kunne holde ud at være nogle steder. Jeg kunne heller ikke sove, så til sidst kunne jeg faktisk ingenting, fortæller Søren Sekkelund Larsen, som er VVS’er ved Gistrup VVS i Nordjylland.
 
Ventetid på 14 uger
Han kontaktede sin egen læge, som ikke kunne give en forklaring på, hvad der var galt. Lægen henviste derfor Søren Sekkelund Andersen videre til en speciallæge i hudsygdomme. Dem er der fire af i Nordjylland, hvoraf den med kortest ventetid, først havde tid efter 14 uger. 
 
- Der var jeg lige ved at hoppe i havnen. Jeg var jo helt vildt presset, så det ville jeg ikke kunne klare at vente på. Jeg tænkte helt vildt meget over det, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre, forklarer 44-årige Søren Sekkelund Andersen.
Et tip fra fagforeningen
 
Som servicesvend er Søren Sekkelund Andersen ikke blandt de medlemmer, som bruger sin fagforening mest. Men i ren frustration valgte han i slutningen af januar at kontakte Blik- og Rørarbejderforbundets kredskontor i Nordjylland, hvor han er medlem. Han ønskede at vide, hvordan han ville være stillet, hvis han var nødsaget til at sygemelde sig over en længere periode. 
 
På kredskontoret forklarede de Søren Sekkelund Andersen om hans rettigheder, men de oplyste også, at hans overenskomstsikrede sundhedsordning fra årsskiftet var blevet udvidet med Hurtig Diagnose. 
 
Hurtig Diagnose hjælper medlemmer med pensionsordning hos PensionDanmark til hurtigst muligt at få den rette behandling, hvis man har fået en henvisning til speciallæge. Blik- og Rørarbejderforbundet hjalp Søren Sekkelund Andersen med kontaktoplysningerne til Falck Healthcare, som administrerer ordningen for PensionDanmark.
 
Gik stærkt
Samme dag kontaktede han Hurtig Diagnose og allerede dagen efter om fredagen modtog han nogle papirer, som skulle udfyldes og sendes tilbage. Allerede om mandagen blev Søren Sekkelund Andersen kontaktet af Hurtig Diagnose, som havde booket en tid den førstkommende torsdag på et privathospital i Aarhus.
 
- Der var jeg godt nok lettet. Det hele blev klaret på en uge, og på hospitalet fandt de ud af, hvad jeg fejlede og behandlingen hjalp med det samme. Jeg nåede aldrig at blive sygemeldt, og nu jeg skal bare bruge en specielle creme i nogle uger endnu, siger Søren Sekkelund Andersen. 
 
Som et led i behandlingen er han efterfølgende blevet kontaktet af Falck Healtcare. Både for at høre, hvordan behandlingen er forløbet, men også for at informere han om resultaterne af de hudprøver, som hospitalet havde taget.
 
- Den her ordning er bare til UG kryds og slange. Det er lige netop den her slags ordninger, som er årsagen til, at jeg er medlem af Blik og Rør, lyder det fra en tilfreds Søren Sekkelund Andersen.
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt