Top menu

Din SH/fritvalgskonto giver dig mulighed for at spare ekstra op til pension

Dato: 26/11-2020
Tags: Pension
1824

Som medlem med pension i PensionDanmark har du altid mulighed for at indbetale ekstra til din pensionsopsparing. Her sidst på året kan pengene for eksempel komme fra SH/fritvalgskontoen, som er en del af din overenskomst.

Din arbejdsgiver indbetaler typisk en procentdel af din ferieberettigede løn hver måned til en SH/fritvalgskonto, som gøres op sidst på året. Beløbet vil normalt fremgå af din lønseddel – ellers spørg din arbejdsgiver.  

Har du penge tilbage på kontoen, har du mulighed for at indbetale dem på din pensionsopsparing i PensionDanmark. Det kan være en god ide, da selv mindre årlige beløb kan blive til mange penge, når du går på pension. Du kan logge ind på pension.dk og se, hvad det betyder for din pensionsopsparing, hvis du indbetaler ekstra.

Giv din arbejdsgiver besked eller indbetal selv
Vil du sætte pengene fra fritvalgsordningen ind på din opsparing, så giv din arbejdsgiver besked senest den 1. december jf. overenskomsten punkt 17. Så kan det nås inden årets sidste lønudbetaling. Hvis din arbejdsgiver ikke indbetaler på dine vegne, kan du selv sætte pengene ind på pensionsopsparingen, når du har fået dem udbetalt. Her logger du ind på pension.dk, og fristen for indbetaling er den 28. december 2020.

Ring til PensionDanmark
Har du spørgsmål til din pension, er du altid velkommen til at ringe til PensionDanmarks medlemsrådgivning på telefon 7012 1330 alle hverdage kl. 8-21.