Top menu

Pension: Få mere for få penge

Dato: 26/11-2019
Tags: Pension
1573

Hvis du gerne vil spare ekstra op til din pension, er det en god ide at bruge det pensionsselskab, som du har gennem din overenskomst.

Som medlem af Blik- og Rørarbejderforbundet sparer du automatisk op til pension gennem Industriens Pension eller PensionDanmark. Hvis du gerne vil have lidt ekstra at leve for, når du bliver pensionist, kan du overveje at indbetale ekstra til det selskab, hvor du allerede indbetaler.

Det vil give dig et bedre overblik over dine pensionspenge, når opsparingerne er samlet i et selskab. Og både Industriens Pension og PensionDanmark er blandt landets billigste, når det handler om prisen for at administrere dine pensionspenge.

En beregning viser, at hvis du fx som 30-årig vælger at indbetale 250 kr. ekstra hver måned, kan du se frem til at få 200.000 kr. mere i pension, når du når pensionsalderen. Regnestykket er lavet ud fra de forventninger til afkast, som bruges af hele pensionsbranchen.

Tjek dit pensionsselskabs hjemmeside, hvis du gerne vil se, hvad du kan få ud af at indbetale ekstra til pension. Hos Industriens Pension går du ind på industrienspension.dk/ekstrapension, og hos PensionDanmark logger du ind på din personlige side på pension.dk.

Derfor skal du indbetale ekstra til pensionsselskabet og ikke til banken

  1. Du skal ikke betale ekstra i administration, fordi du allerede indbetaler til selskabet gennem din overenskomst.
  2. Det giver et bedre overblik, når dine pensionspenge er samlet et sted.
  3. Ofte vil dit lønkontor kunne trække pengene fra din løn, så du slipper for besværet.
  4. Afkastet på en pensionsopsparing vil ofte være højere end den rente, du fx får i banken.

Har du en opsparing i banken, kan det være en fordel af flytte den til dit pensionsselskab.

Inden du indbetaler ekstra

Er du i tvivl om, hvad der bedst kan betale sig for dig, bør du tage en snak med dit pensionsselskab. Er du medlem i Industriens Pension kan du ringe på 70337070, mens du som medlem i PensionDanmark kan ringe på 70121330.