Top menu

Pension: Branchens laveste driftsomkostninger

Dato: 16/08-2019
Tags: Pension
1525

Industriens Pension er branchens mest omkostningseffektive selskab, viser nye tal fra Finanstilsynet. Det betyder, at medlemmerne i sidste ende får mere at gøre godt med.

Industriens Pension, hvor en del af medlemmerne af Blik- og Rørarbejderforbundet har deres pensionsordning, har branchens laveste administrationsomkostninger pr. medlem. Det fremgår af Finanstilsynets statistik over omkostninger i 2018, der for nylig er blevet offentliggjort. 

Ifølge Finanstilsynets nøgletal lå omkostningerne til drift pr. medlem i Industriens Pension på 272 kr. i 2018. De tilsvarende omkostninger i de øvrige danske arbejdsmarkedspensionsselskaber svinger fra 301 kr. pr. medlem til lidt over 2.000 kr. pr. medlem. 

Lave omkostninger har fra begyndelsen været et væsentligt fokuspunkt for Industriens Pension, da det betyder, at der i sidste ende bliver mere i pension til medlemmerne. 

Laveste omkostninger i mange år
Opgørelsen fra Finanstilsynet viser samtidig, at det langt fra kun er en enlig svale, da Industriens Pension også i de foregående mange år har haft de laveste administrationsomkostninger i branchen.   

De lave omkostninger skyldes en cocktail af flere forhold: stor omkostningsbevidsthed, en velfungerende IT-platform og effektive processer samt det faktum, at der er mange medlemmer til at dele dem.   

- Vi har meget stor fokus på hele tiden at effektivisere og vurdere vores processer. Det handler om at holde omkostningerne så lave som overhovedet mulig uden at gå på kompromis med en god service og rådgivning. Vi er meget bevidste om, at der bliver mere til medlemmerne, når vi holder omkostningerne til drift nede, siger forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing.   

Industriens Pension blev tidligere i år kåret til Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab af EY og FinansWatch netop pga. lave administrationsomkostninger kombineret med mange års høje investeringsafkast til medlemmerne.