Top menu

Brug december til at udnytte dit skattefradrag

Dato: 14/12-2018
Tags: Pension
1389

Du kan booste din pensionsopsparing og samtidig spare i skat, hvis du indbetaler ekstra til pension i løbet af december

December er både mørk, spækket med julestjerner og lange indkøbslister, men er der lidt økonomisk råderum, kan det for nogle være en rigtig god ide at bruge pengene til ekstra pension.  

Indbetalinger til ratepension og livslang pension kan trækkes fra i skat.

- Der sker løbende ændringer i det danske pensionssystem, og det er mere end almindeligt svært at spå om, hvilke offentlige udbetalinger man kan have ret til som pensionist. Men jo mere du har sparet op til pension, jo stærkere står du, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør, Industriens Pension.

 

Få pengene til at vokse

En beregning fra Industriens Pension viser f.eks., at et medlem på 30 år, der indbetaler 10.000 kr. i dag, kan forvente at have 42.000 kr. mere som pensionist. Det præcise beløb afhænger af afkastet.

- En ekstra indbetaling nu batter den dag, pengene skal udbetales. De tidligste indbetalinger får stor effekt, fordi pengene har så mange år at blive forrentet i, siger Joan Alsing.

Over en årrække er de ekstra indbetalinger i Industriens Pension steget markant, og tendensen er fortsat i 2018. I årets 11 første måneder har medlemmerne indbetalt knap 120 mio. kr. i ekstra pension. Det er en stigning på 14 procent i forhold til samme periode sidste år, og de ekstra indbetalinger har dermed kurs mod en ganske klar ny rekord.

Industriens Pension har gennem de seneste ti år leveret et afkast på 9,5 procent i gennemsnit om året. Det afkast kommer en almindelig bankkonto eller penge gemt i bogreolen ikke i nærheden af.

Tjek, om du sparer nok op
Hvis du gerne vil tjekke, om du sparer nok op til din pension, kan du tage et pensionstjek på industrienspension.dk. (www.industrienspension.dk/pensionstjek) Pensionstjekket viser, hvad du kan forvente at få udbetalt fra Industriens Pension, det offentlige og andre pensionsopsparinger.

Sådan gør du
Hvis du gerne vil indbetale til Ekstrapension – kan du:

  • Logge ind på industrienspension.dk/MinSide og selv begynde indbetalingen. Sidste frist er 31. december 2018, hvis du skal opnå skattefradrag i 2018.
  • Kontakte Medlemsservice på 70 33 70 70 eller via medlemsservice@industrienspension.dk. Mellem jul og nytår holder vi åbent den 27. og 28. december - torsdag fra kl. 8.30-20 og fredag fra kl. 8.30-16.00.

Aldersopsparing

Du kan også indbetale ekstra til en såkaldt Aldersopsparing. Her får du ikke skattefradrag, men omvendt er der hverken skat eller modregning, når pengene skal udbetales. Industriens Pension kan rådgive dig om, hvor det er mest fordelagtigt for dig at indbetale ekstra.