Top menu

Brian og Anders og 250 tillidsvalgte blev opdateret på pensionsordningen

Dato: 25/10-2018
1357

VVS’erne Brian Marker og Anders Nichum fik flere gode råd med hjem til kollegaerne, da de den 9. oktober sammen med 250 TR-kolleger fra hele landet deltog ved PensionDanmarks årlige konference for tillidsrepræsentanter.

I år foregik TR-Forum på Hotel Legoland i Billund. Her kunne Brian og Anders bl.a. høre adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, fortælle om seneste nyt i pensionsordningen, og om hvordan den samlede formue på 240 mia. kr. bliver investeret for at skaffe det bedst mulige afkast til medlemmerne. 

I anledning af, at det i år er 25 år siden, arbejdsmarkedspensionerne modtog de første indbetalinger, var der fokus på udviklingen siden 1993, hvor pensionsbidraget var 0,9 pct. I dag indbetaler alle medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet 12 pct. af lønnen. Det har betydet, at der i dag er over 40.000 pensionsmillionærer i PensionDanmark.   

Tillidsfolk blev klædt på med pensionsviden 
Brian Marker har været tillidsrepræsentant i de seneste tre år i byggefirmaet HHM i Hillerød, hvor de er 20 VVS’ere. Anders Nichum er VVS’er hos Wicotec Kirkebjerg i Osted, hvor han har været tillidsrepræsentant for 50 VVS’ere i fire år.   

De deltog begge i en temasession, hvor deltagerne fik input om ”Pension – fra lærling til ældre”, som de kunne tage med hjem til kollegaerne. 

”Det var spændende og godt at få opdateret sin viden om pensionsordningens indhold. Jeg vil i hvert fald tage fat i kollegaerne og fx få dem til at tilmelde sig de personlige rådgivningsmails, som PensionDanmark kan levere. Det vil være en nyttig ting for mange,” siger Anders Nichum. 

TR-kollega Brian Marker er helt enig, og han nævner også muligheden for at få hjælp til testamente hos PensionDanmark via online-platformen TestaViva. 

”Man kan få hjælp til mange ting via pensionsordningen, og vores fornemste opgave er at videreformidle mulighederne. Mine kollegaer er ret bevidste om pensionsopsparingen og vil gerne have øget pensionsbidraget på de 12 pct.,” siger Brian Marker. 

”Ja. Det ville ikke gøre noget, hvis pensionsbidraget kommer op på 14 pct.,” lyder det fra Anders Nichum.   

Begge er enige om, at de kommer igen næste år.   

Ud over temasessionen om pensionsordningens indhold var der i år også mulighed for at blive klogere på sundhedsordningen, efteruddannelse og endelig stillede adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, op til ”Spørg direktøren”.