Top menu

Flere sparer op til pensionen

Dato: 08/03-2018
1267

Både antallet af medlemmer og indbetalingerne til pensionsordningen i Industriens Pension satte nye rekorder i 2017. Samtidig har investeringsaktiverne nu passeret 164 mia. kr. efter endnu et år med et stærkt afkast.

Indbetalingerne til pensionsordningen i Industriens Pension, hvor en del af medlemmerne af Blik- og Rørarbejderforbundet har deres pensionsordning, landede sidste år på 9,2 mia. kroner og satte dermed ny rekord. Det er ca. 800 mio. kroner mere end i 2016.  Samtidig bidrog et stærkt afkast på 12,2 mia. kr. i 2017 også kraftigt til pensionsformuens hastige vokseværk.   

Medlemstallet voksede med mere end 4.000 personer i løbet af året, og Industriens Pension havde ved årsskiftet over 406.000 medlemmer. Også dette tal er det højeste nogensinde.   

- Det er gået stærkt i 2017, der har været præget af både flere medlemmer, stigende indbetalinger, øget medlemskontakt og et højt afkast. Vi udbetaler samtidig mere end nogensinde til pensionister, men indbetalingerne er stadig betydeligt højere end udbetalingerne. Det skyldes, at vi stadig er en relativ ung pensionsordning, hvor formuen fortsat er under opbygning, siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension. 

Mange års høje afkast
Størstedelen af den kraftigt stigende pensionsformue kan tilskrives mange års rigtig høje afkast. Sidste år fik Industriens Pension et solidt samlet afkast på 8,2 procent, mens det gennemsnitlige afkast over de seneste 10 år har været 9,5 procent om året. Det er blandt de absolut højeste i den danske pensionsbranche.

I 2017 blev Industriens Pension anerkendt for de solide resultater, da selskabet igen vandt en række af branchens mest prestigefyldte priser. Industriens Pension blev kåret til Årets Arbejdsmarkedspensionsselskab af EY og FinansWatch, mens konsulenthuset Loyalty Groups store brancheanalyse blandt pensionskunder viste, at Industriens Pension for andet år i træk har branchens mest tilfredse og loyale medlemmer.

I alt steg investeringsaktiverne til 164 mia. kroner ved udgangen af 2017 mod 150 mia. kroner året inden.