Søgefelt

Tirsdag 07/11 2017

Pension: Tjen 200.000 kr. på fem minutter

En ny opgørelse fra Industriens Pension viser, at du kan se frem til at få 325.000 kroner mere som pensionist, hvis du gennem dit arbejdsliv indbetaler 250 kroner om måneden til Ekstrapension. Alene på afkastet kan du forvente at tjene over 200.000 kroner fra de ekstra indbetalinger.

Når efterårsvinden rusker, kan det være dejligt at lune sig med en kaffe ’to go’, mens du flytter dig fra a til b. Danskerne drikker kaffe som aldrig før. Men hvis du sparer lidt på kaffen og i stedet bruger pengene til pension, kan du komme til at lune dig på en solid pensionsopsparing.   

Hvis du kan lægge 250 kroner til side hver måned til pension, kan opsparingen forventes at vokse med 325.000 kroner. Alene på afkastet tjener du over 200.000 kroner. Det viser en ny beregning fra Industriens Pension, der tager udgangspunkt i et medlem på 25 år, som indbetaler 250 kroner hver måned frem til, han eller hun bliver 67 år. 

- Selv små ekstra indbetalinger kan få stor betydning i sidste ende, når man har en lang opsparingshorisont og dermed får mange års afkast af pengene. Især hvis du starter tidligt, så du når at få gavn af renters rente, siger Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension. 

Industriens Pensions beregning viser også, at hvis du har råd til at indbetale 500 kroner ekstra om måneden gennem sit arbejdsliv, er der udsigt til 651.000 kroner ekstra på pensionskontoen, når du går på pension som 67-årig. Heraf stammer mere end 400.000 kroner fra afkastet. 

Ekstra indbetalinger har kurs mod rekord
En ny opgørelse fra Industriens Pension viser, at medlemmerne de seneste år har fået større fokus på ekstra indbetalinger og i stigende grad polstrer pensionsopsparingen ved at betale lidt ekstra. Foreløbig i år har medlemmerne indbetalt knap 20 procent mere i ekstra pension end i samme periode sidste år.

Set over de seneste fem år er de ekstra indbetalinger i årets tre første kvartaler steget med over 156 procent. 

- De ekstra indbetalinger til pension har kurs mod en ny rekord i år. Vi oplever, at det hænger sammen med en stigende opmærksomhed på pensionsopsparing og et udbredt ønske om at have mere hånd i hanke med økonomien som pensionist, siger Joan Alsing. 

I årets første ni måneder har medlemmerne af Industriens Pension indbetalt 83 mio. kroner i ekstra pension ud over de faste indbetalinger, der følger af overenskomsten. I samme periode sidste år, hvor indbetalingerne også satte rekord, var det tilsvarende tal knap 70 mio. kroner, mens indbetalingerne i hele 2016 landede på 114 mio. kroner.
 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt