Søgefelt

Tirsdag 04/07 2017

Lokalforhandlinger med manér

Lokalforhandlingerne hos Holm EL & VVS endte ud med seks kroner på lønnen, hvilket tillidsrepræsentant Carsten Olesen er godt tilfreds med. Læs, hvordan forhandlingerne forløb hos firmaet i Nordjylland.

Der er god stemning, røde pølser med brød, og alle kollegerne er samlet i firmaet Holm EL & VVS til lokalforhandlinger. Men parterne samles også omkring bordet for at snakke gode argumenter og ønsker til lønnen og andre vilkår.
 
Så bliver vi smidt ud
- Alle i firmaet samles til fyraften. Vi taler om, hvad vi gerne vil, og jeg opfordrer mine kolleger til at komme med ønsker - også til andet end lønnen - og gode argumenter for vores ønsker. Jo flere argumenter, desto bedre. Derefter går jeg og tillidsrepræsentanten for elektrikerne ind til mødet med direktøren og fortæller, hvad vi forlanger.
 
- Efter en første snak bliver vi smidt ud. Vi giver så en tilbagemelding til vores kolleger, og så går vi ind til direktøren igen. Sådan fortsætter det, indtil vi har forhandlet den nye aftale på plads, siger Carsten Olesen, som startede i lære i firmaet i 1980. Også mange af hans kolleger har ligesom ham selv lang anciennitet hos Holm EL & VVS.
 
Alle søger folk
Carsten Olesen har været tillidsrepræsentant siden 2006. Hans tillidsrepræsentant-stil er den positive og realistiske.
 
- Jeg forsøger at bevare den gode tone. Det handler om, at komme med gode argumenter for vores ønsker. Lige nu er det gode tider. Alle søger folk. Vi kan i princippet gå over til naboen og få job. Vores direktør ved, at han skal være god ved folk for at holde på dem. Det kan man gøre på mange måder - og det handler ikke kun om penge.
 
- Vi medarbejdere ved også godt, at der kommer dårlige tider igen, så derfor vælger vi også at være realistiske i vores krav til lønnen. Vi startede med at bede om 10 kroner mere i løn i år, men vi endte på seks kroner. Og det var præcis det, som vi tænkte, vi ville lande på. Jeg hører også fra andre firmaer, at de har gjort det godt i år.

Få flere tips i folderen Din guide til forhandling – mere i løn og bedre vilkår i 2017..
 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt