Søgefelt

Fredag 24/02 2017

OK 2017: Ja til overenskomstaftale med Arbejdsgiverne

Blik- og Rørarbejderforbundets hovedbestyrelse har godkendt overenskomstaftalen med Arbejdsgiverne. Aftalen følger i store træk aftalen på industriens område.

I sidste uge blev Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal og 3F enige med Arbejdsgiverne (tidl. DS Håndværk & Industri) om en ny treårig overenskomsts. Den omfatter cirka 12.000 ansatte på 2.000 små og mellemstore industri-, maskin-, smede- og VVS-virksomheder. 
 
Torsdag godkendte Blik- og Rørarbejderforbundets hovedbestyrelse aftalen, som i store træk følger det overenskomstresultat, som blev tidligere på måneden blev indgået på aftalen på industriens område. Også den aftale har forbundets hovedbestyrelse godkendt. 
 
- Det er en aftale, som rummer en række forbedringer for både de unge og ældre VVS-svende, og så får indbetalingerne til Fritvalgskontoen også et pænt løft over de kommende år, konstaterer forbundsformand Max Meyer om aftalen, som også indeholder en forbedring til lærlingene. 
 
I lighed med aftalen på industriens område sikres, at alle lærlinge sikres pension fra det fyldte 20 år. 
 
- Det er vigtigt med bedre vilkår for lærlinge, hvis vi også i fremtiden skal tiltrække den nødvendige arbejdskraft til branchen. Derfor glæder vi os også over, at Arbejdsgiverne accepterer fuld løn under forældreorloven, siger han. 
 
Efter at aftalerne med Dansk Industri og Arbejdsgiverne er forhandlet på plads, gælder det forhandlingerne på VVS-området og skorstensfejeroverenskomsten.
 
- På skorstensfejerområdet har vi gode traditioner for at finde løsninger, mens det har knebet lidt med at nå helt i mål på VVS-området i 2012 og 2014. Men vi har forberedt os godt og venter blot på at komme i gang med de reelle forhandlinger. Vi er optimistiske og håber, at vores aftalepartere også er klar til at finde løsninger, siger Max Meyer. 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt