Søgefelt

Mandag 14/11 2016

Tjek pensionen og giv dig selv en julegave

Har du overvejet at sætte ekstra penge ind på din pensionsopsparing?

Det kan være en god idé, hvis du er kommet sent i gang med at spare op, eller hvis du vil have mulighed for at trække dig tidligere tilbage.
 
Som udgangspunkt går halvdelen af dine obligatoriske pensionsindbetalinger ind på en livsvarig pension, og halvdelen på en ratepension, hvor du kan få pensionen udbetalt i en periode på minimum 10 år.
 
Vil du indbetale ekstra, kan du vælge at gøre det på en aldersopsparing, hvor du får pengene udbetalt som et engangsbeløb. Du skal ikke bekymre dig om modregning i pensionstillægget, og afkastet beskattes væsentligt lavere end ved en almindelig opsparing i banken. Du kan ikke trække indbetalingerne fra i skat, men til gengæld skal du så heller ikke betale skat af pengene, når de bliver udbetalt. 
 
I øjeblikket må du årligt sætte op til 28.900 kroner ind på en aldersopsparing.
 
Du kan også indbetale ekstra på din livsvarige pension eller ratepension, hvor du kan trække beløbet fra i skat, hvilket særligt er en fordel, hvis du betaler topskat. Men du skal være opmærksom på eventuel modregning i pensionstillægget fra det offentlige, når pengene en gang skal udbetales.
 
Hvad er bedst for dig?
Er du i tvivl om, hvad der bedst kan betale sig, bør du tage en snak med dit pensionsselskab. Er du medlem i PensionDanmark, så ring på 7012 1330. Er du medlem i Industriens Pension, er det 7033 7070. 
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt