Top menu

Årsmøde 2016: Debatlystne lærlinge

Dato: 16/03-2016
962

Debatlysten var stor på Blik og RørUngdoms årsmøde, hvor mange tog ordet omkring lærlingenes uddannelsesforhold og næste års overenskomstforhandlinger.

Knap 70 lærlinge fra hele landet var samlet til Blik og RørUngdoms årsmøde i Svendborg. Og helt i tråd med tidligere års traditioner var lærlingene samlet til en weekend spækfyldt med faglige og sociale aktiviteter. 
 
Særligt lærlingenes uddannelsesforhold blev diskuteret indgående, og de fremmødte lærlinge fik fremlagt en lang række gode initiativer, krav og ønsker, som samlet vil forbedre lærlingenes uddannelsesforhold. 
 
På årsmødet blev der valgt nyt landsudvalg, og Daniel Petersen blev genvalgt uden modkandidater.
 
Handlingsplan for øget aktivitet 
Det er særligt det lokale ungdomsarbejde, som skal opprioriteres, og årsmødet ønsker blandt andet, at lærlingene inddrages mere i det faglige arbejde i kreds og afdelinger, ligesom der er ønske om indflydelse på landets tekniske skoler. 
 
Aktivitetsniveauet er øget i Blik og RørUngdom, og det betyder flere udgifter. Derfor kunne landsudvalget fremvise et underskud på regnskabet for 2015 på 129.00 kroner.
 
Det er særligt udgifterne ved deltagelse i DM Skills, kurser til ungdom og møder i landsudvalget, som er øget i forhold til tidligere år. Men trods de øgede udgifter, besluttede de delegerede på årsmødet en handlingsplan, som lægger op til yderligere aktiviteter i Blik og RørUngdom. Regnskabet og den fremlagte handlingsplan for Blik og RørUngdom blev vedtaget uden indsigelser.
 
Samarbejde i højeste potens
Tidligere års traditionsrige fodboldturnering var erstattet af et flot og velafviklet teambuilding arrangement. 
 
Her blev alle deltagerne delt op i ni hold, hvor de dystede om den samlede sejr. Og det gjaldt ikke kun om at være god til at samarbejde. Som ekstra krydderi i konkurrencerne kæmpede holdene om at samle penge. Og selv om der ikke var tale om rigtige penge, var det bestemt med til at øge motivationen. 
 
Efter tre timers benhårde konkurrencer var det til sidst et hold lærlinge fra Kreds Sydjylland-Fyn, som kunne trække sig tilbage som samlede af teambuilding konkurrencen.
 
 

Blik og RørUngdoms årsmøde blev afholdt i weekenden.Det bød på masser af spændende og gode faglige diskussioner,...

Opslået af Blik- og Rørarbejderforbundet på 13. marts 2016