Top menu

Hvem snupper DM-guldet?

Dato: 29/01-2016
938

Fire regionvindere kæmper om at blive dansk mester i VVS, når DM i Skills afholdes i Fredericia fra den 4. til 6. februar.

Afgørelsens time nærmer sig. Danmarks dygtigste VVS-lærling skal findes mellem de fire finaledeltagere, som via de indledende skolemesterskaber og efterfølgende regionsmesterskaber, har kæmpet sig hele vejen til den afgørende dyst. 
 
Dette års mesterskaber afvikles til det stort anlagte DM i Skills i Fredericia, hvor hele 36 forskellige erhvervsuddannelser deltager ved mesterskaberne, og hvor yderligere 20 andre erhvervsuddannelser deltager som demonstrationsfag. 
 
Mesterskaberne løber over tre dage, inden vinderne inden for de forskelige fag kåres ved en stor afslutningsceremoni.
 
I konkurrencen på VVS-området, skal de fire finaledeltagere lave en VVS-installation, som efter afslutningen bedømmes af to kompetente dommere.
 
Statsministeren kommer forbi
Erhvervsuddannelserne oplever stor politisk bevågenhed i øjeblikket. Det er nemlig nødvendigt at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse, hvis Danmark også i fremtiden skal hyldes for godt håndværk.
 
Derfor har statsminister Lars Løkke Rasmussen meldt sin ankomst lørdag, hvor han vil besøge standen for VVS-uddannelsen inden afslutningsceremonien og overrækkelse af præmier. 
 
Det er sjette gang, at DM i Skills - Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser afholdes. Hovedattraktionen er selvfølgelig de over 300 dygtige erhvervsuddannelseselever, der dyster om titlen som Danmarksmester inden for deres fag. 
 
Men der foregår også masser af andre spændende aktiviteter. For eksempel har de besøgene mulighed for at prøve kræfter med forskellige erhvervsuddannelsesfag i de såkaldte "Prøv, mærk og føl et fag" stande, hvor elever og lærere fra erhvervsskolerne står klar til at svare på spørgsmål.
 
Derudover arrangeres der også konkurrencer for folkeskolernes ældste klasser, hvor tv-vært Jacob Riising er konferencier. Og endelig inviteres der også til en forældreaften, hvor interesserede kan få mere at vide om mulighederne med en erhvervsuddannelse. 
 
Der er gratis adgang til DM i Skills, og konkurrencerne for VVS-lærlinge afvikles i hal A. Her kan man også opleve blikkenslagerspecialet, som igen er med som demonstrationsfag.