Søgefelt

Mandag 02/11 2015

Stoler du blindt på sin lønseddel?

Mange tjekker sjældent deres lønsedler. Men det er vigtigt at gøre, for hver anden har fundet fejl. Det kan være, du ikke får de rette tillæg, eller at der bliver betalt et forkert beløb ind til pensionen.

Stoler du blindt på din lønseddel? Det er et relevant spørgsmål, når Blik- og Rørarbejderforbundet og de øvrige OK-fagforeninger i fællesskab finder den store lup frem og hjælper medlemmerne med at tjekke deres lønsedler. 
 
I en OK-fagforening kan du altid få hjælp til at tjekke din lønseddel. Men i ugerne 45 og 46 sættes der ekstra fokus på problemerne med, at der er fejl i alt for mange lønsedler. 
 
I de to uger vil repræsentanter fra fagforeningerne medvirke i en række aktiviteter, hvor medlemmerne tilbydes hjælp til at få tjek på lønsedlen. I Blik- og Rørarbejderforbundet vil fokus være rettet mod landets tekniske skoler samt udvalgte grossister og arbejdspladser, som vil blive besøgt.  
 
Den samlede indsats over hele landet vil blive akkompagneret af radiospot, aktiviteter på Facebook og annoncer i blade og på websider.
 
Succesen gentages
Det er tredje år i træk, at en række OK-fagforeninger går sammen om en koordineret løntjekindsats. Og efter de foregående års succes, er ambitionerne i år skruet i vejret. Således vil der være aktiviteter i alle dele af Danmark, hvor OK-fagforeninger tjekker lønsedler. Alt sammen til glæde for medlemmerne, der måske opdager, at de har penge til gode. 
 
Når lønsedlerne bliver kigget efter i sømmene, er nogle af de typiske fejl, at grundlønnen er forkert, der mangler et tillæg, eller der bliver indbetalt for lidt til pension eller ferie. Ofte er der tale om fejl, der uden videre kan rettes op på, så snart arbejdsgiveren bliver gjort opmærksom på det.   
 
Så hvis du hidtil har stolet blindt på din lønseddel, er det en god idé at få den tjekket. Det er nemlig din OK-fagforening, som kender din overenskomst og har styr på, hvilken løn du skal have.

Bestil dit løntjek her...

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt