Top menu

Løntjek gav 85.000 kr. til to VVS-lærlinge

883

To VVS-lærlinge troede, de bare havde lidt feriepenge til gode. Men da fagforeningen kiggede på deres lønsedler, blev der åbnet for en mindre skatkiste.

De er 21 år. De er i lære som blikkenslagere. Og de er på den grønne løn-gren. 
 
Både Andreas Bülow Ratzke og Kenneth Skov fik nemlig en stor pose penge ud af det, da de gik til deres fagforening og bad om hjælp til at få tjekket deres lønsedler.
 
Tilsammen havde de to lærlinge 85.880 kroner til gode. Det var langt mere, end de drømte om, da de kort før sommer henvendte sig til Rene H. Larsen, faglig medarbejder i Blik&Rør i Roskilde.
 
- På min lønseddel stod der ”Feriepenge 6 øre”. Jeg kunne godt se, det var for lidt, griner Andreas.
 
Han er i dag er i lære i en stor virksomhed ii København, men på det tidspunkt havde han netop forladt det lille familieejede vvs-firma på Midtsjælland, hvor han havde stået i lære i to år.
 
- Det er det samme med mig. Jeg gik også til fagforeningen, fordi jeg manglede feriepenge og var blevet en slags kastebold mellem min mester og den produktionsskole, jeg tidligere gik på, fortæller Kenneth – der var EGU-elev i et mindre firma i Vestsjælland og nu står i lære i Odsherred. 
 
I begge tilfælde handlede det om mere end feriepenge. Andreas og Kenneth havde også helt almindelig løn til gode, fordi deres sats ikke var blevet reguleret, som den skulle ifølge overenskomsten. Og så manglede Andreas et lille, særligt tillæg. 
 
Ikke fordi deres mestre ville snyde dem. Men fordi de ikke kendte reglerne godt nok.
 
- Jeg havde aldrig tænkt på, om jeg fik for lidt. Før var jeg jo på SU, så da jeg kom i lære, oplevede jeg det som om, der kom mange penge ind på kontoen, siger Andreas.
 
Begge har nydt godt af de uventede penge. De har blandt andet været på ferie.
 
- I dag tjekker vi bestemt vores lønsedler bedre. Og hvis vi er i tvivl om noget, ved vi, at vi kan ringe til Rene, siger de to blikkenslager-lærlinge.
 

Bestil dit løntjek her...

 

Alt for mange lønsedler hos Blik og Rørs medlemmer er fulde af fejl. I lighed med de to VVS-lærlinge i indslaget fra TV...

Posted by Blik og Rør - I forbund med fremtiden on 1. november 2015