Søgefelt

Mandag 02/11 2015

Skal din eks have din pension?

Efteråret er højsæson for skilsmisser. Hvis du har indsat din tidligere ægtefælle som pensionsarving, er det din eks, som står til at få din pension, hvis du dør.

Efteråret er skilsmissetid. Det er nemlig den tid på året, hvor der typisk er flest ægtepar, som går fra hinanden. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
 
For medlemmer, der bliver skilt, er der ekstra god grund til at tjekke, hvem der står til at arve pensionen. For har du indsat din tidligere ægtefælle som såkaldt begunstiget, kan det i værste tilfælde betyde, at han eller hun vil få pensionspengene, når du dør – uanset skilsmisse. Det samme gælder, hvis du har indsat en tidligere kæreste eller samlever som begunstiget. 
 
Tjek pensionsarvingen
Du kan tjekke, hvem du har indsat som begunstiget på dit pensionsselskabs hjemmeside. I PensionDanmark logger du ind på pension.dk/dinpension, og i Industriens Pension logger du ind på industrienspension.dk/Minside. Her kan du også ændre, hvem der skal have pengene, når du dør. Har du ikke indsat en begunstiget, bliver din pension automatisk udbetalt til de nærmeste pårørende, som i nævnte rækkefølge er: 
 
Er du medlem i PensionDanmark får dine efterladte udbetalt din pensionsopsparing, hvis du dør før, du går på pension – dog mindst et skattefrit engangsbeløb på typisk 500.000 kr. Du kan selv skrue op og ned for engangsbeløbets størrelse på pension.dk/dinpension. 
 
Reglerne er lidt anderledes, hvis du er medlem af Industriens Pension. Hvis du dør før, du går på pension eller fylder 67 år, vil dine efterladte typisk få en skattefri udbetaling på typisk 300.000 kr., din aldersopsparing, hvis du har en, samt din rateforsikring. Du kan læse meget mere om dødsfaldsdækningen på industrienspension.dk.
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt