Søgefelt

Onsdag 24/06 2015

Saml dine pensionsopsparinger og få 70.000 kr. ekstra i pension

Har du flere pensionsopsparinger? Så kan det være en fordel at samle dem ét sted. Du får bedre overblik og undgår at betale for at få din pension administreret flere steder. 
 
Har du en pensionsopsparing fra et tidligere job? Eller en privat ordning, som du ikke længere indbetaler på? Så har du mulighed for at spare penge ved at samle dine opsparinger ét sted. Det er også nemmere for dig at se, hvor meget din opsparing vokser. 
 
Ved at samle dine pensionsopsparinger sparer du penge, fordi du dermed kun betaler omkostninger til administration ét sted. De årlige administrationsomkostninger svinger fra selskab til selskab. Fra 336 kr. i PensionDanmark til omkring 1.500 kr. i de dyreste selskaber. Har du flere pensionsopsparinger, kan det hurtigt løbe op.  
 
Hvis du over et helt arbejdsliv sparer 1.000 kr. om året i administrationsomkostninger, kan det give dig 70.000 kr. ekstra på pensionsopsparingen. Har du mange opsparinger, kan det blive til endnu mere. 
 
Du skal være opmærksom på, om det pensionsselskab, som du flytter pengene fra, tager penge for at overføre din pension. Nogle af dem tager typisk 1.200-1.700 kr. for at flytte pensionsopsparingen til et andet selskab. I øjeblikket er det gratis at overføre pensioner under 20.000 kr. mellem alle pensionsselskaberne, og generelt er det altid gratis at flytte pensioner mellem to arbejdsmarkedspensionsselskaber. 
 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt