Søgefelt

Fredag 29/05 2015

VVS-branchen efterlyser flere arbejdsmiljørepræsentanter

Arbejdsmiljøet i VVS-branchen skal forbedres. Derfor opfordrer en samlet VVS-branche til, at flere virksomheder får valgt en arbejdsmiljørepræsentant.

Alt for mange kommer til skade på jobbet i VVS-branchen. Det har ofte både fysiske og økonomiske konsekvenser for den enkelte, men samfundsøkonomisk er det også en rigtig dårlig forretning. Derfor er der masser af gode grunde til at øge indsatsen for et mere sikkert og sundt arbejdsmiljø.
 
For to år siden pålagde beskæftigelsesminister Mette Frederiksen VVS-branchen og en række andre brancher at udarbejde handleplaner for, hvordan de vil nedbringe antallet af arbejdsulykker. I VVS-branchen satte Blik- og Rørarbejderforbundet og arbejdsgiverne i Tekniq sig efterfølgende sammen og udarbejdede planer for tre konkrete indsatser.
 
De to første initiativer omhandlede udarbejdelse af arbejdsprocesbeskrivelser og fokus på tunge løft. Tredje og seneste indsats handler om at øge antallet af arbejdsmiljørepræsentanter i VVS-branchen. Flere undersøgelser peger på, at antallet af arbejdsulykker er lavere i virksomheder, hvor der er valgt en arbejdsmiljørepræsentant. 
 
- Alle parter i VVS-branchen ønsker at få nedbragt antallet af arbejdsulykker. Derfor er vi også enige om, at vi fællesskab skal opfylde lovkravet om en valgt arbejdsmiljørepræsentant, siger Søren Schytte, der er arbejdsmiljøsekretær i Blik- og Rørarbejderforbundet.
 
Bryder lovkrav
En tidligere undersøgelse fra Blik- og Rørarbejderforbundet viser, at hver tredje virksomhed i VVS-branchen ikke havde en arbejdsmiljørepræsentant i 2013. 
 
For mens de små og mindre virksomheder under 10 ansatte ikke er omfattet af et lovkrav, så viste undersøgelsen også, at hovedparten af virksomhederne med over 20 ansatte havde en valgt arbejdsmiljørepræsentant. 
Til gengæld havde blot 29 procent af virksomheder mellem 10 og 20 ansatte valgt en lovpligtig arbejdsmiljørepræsentant. Dermed er det mere reglen und undtagelsen, at virksomhederne i VVS-branchen ikke opfylder lovkravene om en valgt arbejdsmiljørepræsentant.
 
- Arbejdsmiljøloven skal overholdes. Det er ikke for sjov, at man skal have en arbejdsmiljørepræsentant. Derfor er det her også et højt prioriteret indsatsområde, som alle parter i branchen bakker op om, siger Søren Schytte. 
 
Han opfordrer både ansatte og virksomheder til at tage fat i deres respektive organisationer, hvis de ønsker hjælp til at overholde loven og få valgt en arbejdsmiljørepræsentant.

Arbejdsmiljøet i VVS-branchen skal forbedres. Derfor opfordrer en samlet VVS-branche til, at flere virksomheder får...

Posted by Blik og Rør - I forbund med fremtiden on 29. maj 2015

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt