Søgefelt

Tirsdag 28/04 2015

OK 2015: Klart ja til nye overenskomster

Blik- og Rørarbejderforbundets offentligt ansatte medlemmer har med stort flertal stemt ja deres nye overenskomster.

De offentlige ansatte i stat, kommuner og regioner har med et stort flertal har stemt sagt ja til de løn- og ansættelsesvilkår, som er forhandlet på plads med de offentlige arbejdsgivere. Dermed kan de se frem til lønreguleringer på mellem 4,5 og 5,4 procent over de kommende tre år. Derudover er der afsat yderligere 0,4 procent til organisationsaftalerne i kommuner og regionerne.
 
Hele 47,7 procent af forbundets offentlige ansatte medlemmer deltog i afstemningen om deres overenskomst, og heraf havde 87,7 procent valgt at stemme JA til resultatet af årets overenskomstforhandlinger. 
 
- Opbakningen til overenskomstresultatet er overvældende, og vi glæder os også over, at så mange af de offentlige ansatte medlemmer har deltaget i afstemningen. Det vidner om, at der er tilfredshed med det opnåede resultat. Det er en opbakning, vi sætter stor pris på, siger Søren Schytte, der som forbundssekretær har deltaget i forhandlingerne på det offentlige område. 
 
Nyskabelser i overenskomsten
Med lønstigninger mellem 4,5 og 5,4 over de kommende tre år vil de offentlige ansatte opleve en reel stigning i reallønnen. Det skyldes, at prisudviklingen i samme periode ventes at stige mindre. 
 
Dermed vil lønnen på det offentlige område ikke sakke bagud i forhold til lønudviklingen på det private arbejdsmarked, hvilket også gennem hele forhandlingsforløbet har været afgørende for de faglige organisationer.
 
Resultatet af forhandlingerne på det offentlige område byder også på nogle nyskabelser. Blandt andet bliver der etableret en særlig rådgivningsenhed, som har til formål at styrke dialogen mellem leder og tillidsrepræsentant lokalt, og dermed understøtte den danske model.
 
- Derudover er der sat ekstra fokus på det psykiske arbejdsmiljø i det offentlige. Der oprettes en enhed, som kan rykke ud i tilfælde, hvor der er problemer med det psykiske arbejdsmiljø på en offentlig arbejdsplads, forklarer Søren Schytte.
 
I de offentlige overenskomster, som gælder frem til den 31. marts 2018 er der også blevet plads til en ekstra uges ekstra barsel til fædrene, og forbedringer af den såkaldte minipension. 
 

Følg @skabervaerdi på Twitter, der i den kommende tid præsenterer en række forslag fra lønmodtagerne. #skaberværdi #blikroer

Et billede slået op af Blik og Rør (@blikroer.dk) den

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt