Top menu

Rasmus er Danmarks bedste VVS-energilærling

Dato: 12/01-2015
746

DM i Skills er slut. Vinderen af konkurrencen for VVS-energilærlinge er fundet.

Rasmus Bundgaard Vilhelmsen, der er i lære hos Regner & Claus Sørensen VVS ApS i Vejen, kan kalde sig selv Danmarks bedste VVS-energilærling. Det blev slået fast lørdag eftermiddag, da årets DM i Skills sluttede med en storslået ceremoni i Bella Center i København. 
 
Rasmus Bundgaard Vilhelmsen vandt titlen i meget tæt konkurrence med tre andre dygtige vvs-energilærlinge, der alle var rejst til Bella Center for at vinde. Der kunne imidlertid kun være én vinder, og det blev altså Rasmus fra Vejen, der blandt andet hev sejren i land på grund af hans store omhyggelighed og gode planlægningsevner. 
 
- Jeg har forsøgt at gennemgå opgaven og lægge en plan i mit hoved undervejs. Og så er jeg meget omhyggelig med, at tingene skal passe ordentligt, siger Rasmus Bundgaard Vilhelmsen.
 
Stort tidspres
Opgaven som VVS-energilærlingene dystede i, handlede om at bygge en installation i et simuleret badeværelse med alt, hvad der hører sig til af rørinstallationer og gulvarme. Og det foregik efter en ret stram tidsplan. 
 
- Noget af det sværeste for mig er tidspresset. Jeg er nemlig ikke altid så god til at arbejde hurtigt, men vil hellere tage mig god tid til at gøre det ordentligt, fortæller Rasmus Bundgaard Vilhelmsen. 
 
Fremtidens uddannelse
Rasmus Bundgaard Vilhelmsen kan nu velfortjent drage hjem til Vejen med titlen som Danmarksmester. Foran ham venter en karriere i en branche, der har brug for masser af dygtige unge som ham selv. Rasmus er da også fuldt bevidst om, hvad der har motiveret ham til at tage en vvs-energiuddannelse.
 
- Som VVS'er arbejder man med energioptimering og bedre udnyttelse af naturens ressourcer. Og det er en vigtig opgave - det er fremtiden, siger han. 
 
DM i Skills afholdes hvert år i januar måned. I år foregik arrangementet i Bella Center i København, hvor 68.000 mennesker lagde vejen forbi landets største uddannelsesarrangement.