Top menu

Fire VVS-lærlinge i kamp om DM-titlen

Dato: 06/01-2015
744

Vinderne af de fire regionale mesterskaber kæmper om at blive dansk mester i VVS, når DM i Skills afholdes i København.

Det bliver et brag af et mesterskab med masser af godt håndværk og passionerede unge mennesker, når VVS-branchen og 35 andre håndværksfag samles den 8.-10. januar 2015 i Bella Center til DM i Skills. 
 
Her vil 300 af landets bedste elever og lærlinge kæmpe om at blive Danmarks dygtigste inden for deres fag, mens op mod 50.000 gæster vil overvære mesterskaberne i løbet af de tre konkurrencedage.
 
Det er femte gang, at DM i Skills - Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser - finder sted. Og fortsætter succesen fra de tidligere år, kan både de fire finaledeltagere fra VVS-uddannelserne og alle de øvrige deltagere se frem til en kæmpe oplevelse. 
 
Statsministeren åbner mesterskabet
Erhvervsuddannelserne oplever stor politisk bevågenhed i øjeblikket, og det er også nødvendigt, at langt flere unge vælger en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse, hvis Danmark også i fremtiden skal hyldes for godt håndværk.
 
Således bakker også statsminister Helle Thorning-Schmidt op om DM i Skills 2014, som hun skyder i gang torsdag formiddag. 
 
Herefter har de fire finalister 21 timer til at løse en opgave med en større VVS-installation fordelt over de tre konkurrencedage. 
 
For de fire finaledeltagere har vejen til den afgørende finale været lang. Først har de deltaget i de indledende konkurrencer ude på skolerne, hvor de sikrede sig en plads ved et af de fire regionale mesterskaber, som har været afviklet i løbet af efteråret. 
 
Selv om de fire finalisters dyst om DM-titlen foregår i en afspærret arena, kan deres arbejde iagttages af alle. Alt skal være perfekt, og selv den mindste fejl trækker ned i opgaven, som lørdag vurderes af to kompetente dommere.
 
Kampen om DM i VVS for lærlinge, med speciale som VVS- og energispecialister. afgøres på stand 035 i hal H. Her kan man også opleve blikkenslagerspecialet, som for andet år i træk er med som demonstrationsfag.