Søgefelt

Fredag 05/12 2014

PensionDanmark hjælper, hvis du ikke kan arbejde

Det er ikke kun det offentlige, som kan hjælpe, hvis du en dag ikke kan arbejde. I PensionDanmark er du forsikret og kan få hjælp via din pensionsordning.

Med de nye regler om førtidspension er der indført et ressourceforløb på et til fem år, inden man kan få tilkendt offentlig førtidspension. Derfor har PensionDanmark styrket din forsikring.  
 
Du får 100.000 kr. skattefrit ved førtidspension
PensionDanmark har pr. 1. januar 2015 indført et skattefrit engangsbeløb på 100.000 kr., der udbetales ved tilkendelse af førtidspension. Engangsbeløbet skal afbøde, at man i ressourceforløbet alene har levet af offentlig understøttelse. 
 
Udover de 100.000 skattefrie kroner får du en supplerende udbetaling, der typisk ligger på 66.000 kr. om året. Du har i øvrigt mulighed for at hæve eller sænke beløbet. 
 
Samtidigt sørger PensionDanmark for, at du fortsat er forsikret ved visse kritiske sygdomme og dødsfald, og at du fortsat sparer op til alderspension. 
 
Forsikringer kan forlænges i op til fem år
Med førtidspensionsreformens ressourceforløb på mellem et til fem år, er der en risiko for, at du ikke er dækket, fordi forsikringsperioden udløber, mens du er i et ressourceforløb i det offentlige. Du kan derfor forlænge forsikringerne i op til fem år, når du fratræder dit nuværende job, og pensionsindbetalingerne ophører.
 
Opsparingssikring til fleksjobbere
Kommer du i fleksjob, vil du typisk gå ned i løn. Det vil dog ikke på virke din opsparing til pension i PensionDanmark. Her har du en opsparingssikring. Det betyder, at der indsættes et beløb på din pensionsopsparing, der – sammen med pensionsbidraget fra din arbejdsgiver – matcher, hvad der blev indbetalt, før overgangen til fleksjob. Din pensionsordning skal indeholde supplerende førtidspension, for at du er dækket af opsparingssikringen. 
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt