Søgefelt

Onsdag 28/05 2014

Tekniq angriber den danske aftalemodel

Arbejdsgiverne i Tekniq ser det ikke som sin opgave at værne om den danske aftalemodel og overenskomstsystemet for enhver pris. Det skriver byggeriets dagblad Licitationen.

I weekenden var hotelkomplekset Bella Sky vært for arbejdsgiverorganisationen Tekniqs årsmøde. Og det var her, at formand Søren Skræddergaard luftede tankerne om en fremtid, hvor virksomhederne ikke er dækket af en overenskomst.
 
- Et skridt på vejen kan være at åbne for, at virksomhederne kan være tilknyttet eller associeret uden at blive overenskomstdækket. Det vil være en helt ny måde at være medlem af Tekniq på, sagde Søren Skræddergaard fra talerstolen.
 
Årsagen til angrebet på den danske aftalemodel er de kuldsejlede overenskomstforhandlinger med Blik- og Rørarbejderforbundet, hvor det ikke lykkedes for arbejdsgiverne at få afskaffet overenskomstens værnebestemmelser mod social dumping. 
 
Søren Skræddergaard går endda så vidt, at han sammenligner overenskomstforhandlingerne med Blik- og Rørarbejderforbundet med et besøg på Arbejdermuseet. 
 
Ramt af sommervarmen
Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand Max Meyer tager afstand fra Søren Skræddergaards udtalelser. 
 
- Han må være ramt af sommervarmen, siden han kan komme på de her tanker. De virker i hvert fald ikke særlig gennemtænkte, siger Max Meyer, og forklarer, at virksomheder, der ikke er dækket af en overenskomst, vil blive mødt med kravet om at lave en tiltrædelsesoverenskomst. 
 
- Det vil ikke være anderledes for eventuelle B-medlemmer af Tekniq. I øvrigt kunne jeg da godt forestille mig, at det internt i Tekniq ville give nogle problemer, hvis fuldt bidragende overenskomstdækkede virksomheder ser nogen, der vil høste fordele af ikke at være omfattet af overenskomsten, siger Max Meyer.
 
- Han skal jo også huske på, at vi har til opgave at forhandle og sikre kollegerne gode løn- og arbejdsforhold. Og sammen har vi til opgave at forsvare den fælles overenskomst, som vi er blevet enige om, forklarer Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand, der samtidig opfordrer Søren Skræddergaard til at besøge Arbejdsmuseet og der få et bedre indblik i den danske aftalemodel.
Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt