Søgefelt

Mandag 19/05 2014

VVS-grundforløbselever rappede sig til 15.000 kroner

”Med mine papirer ku’ jeg læse inde på CBS, men det si’r mig ikke en skid, for jeg vil vær’ VVS.” Med de ord rappede Selandia-eleverne Mads Grønlund og Mikkel Heramb sig til 15.000 kr. og førstepladsen i konkurrencen Take Up The Music Battle, der blev afholdt af Korsør Produktionshøjskole og Selandia.

Tekst og foto: Selandia

Kulturhuset i Korsør dannede rammen om den festlige prisoverrækkelse, hvor konkurrencedeltagere sammen med familie og venner var samlet for at hylde de nominerede. Og smilene og klapsalverne var store, da 25-årige Mikkel Heramb og Mads Grønlund på 23 år gik på scenen for at modtage den store check på 15.000 kr.
 
- Vi havde slet ikke regnet med at vinde, men vi havde selvfølgelig håbet på det. Jeg tror ikke, at det er gået helt op for os endnu, sagde en overrasket og stolt Mads Grønlund efterfølgende.
 
Konkurrencen var en del af projektet ”Nye Spor til Teknik”, der har til formål, at få flere unge til at tage en teknisk erhvervsuddannelse. Siden marts har alle haft mulighed for, at komme med kreative bud på deres tolkninger af de tekniske erhvervsuddannelser som eksempelvis industritekniker, smed eller elektriker.
 
Genklang hos politikere
Mads Grønlund og Mikkel Herambs kreative rap har også vækket genklang blandt politikere på Facebook. Efter en opfordring fra de to friske fyre har blandt andre Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen og undervisningsordfører Rosa Lund (EL) delt musikvideoen blandt deres følgere på Facebook.
 
Mads Grønlund og Mikkel Herambs, der tidligere har gået på Korsør Produktionshøjskole og nu går på grundforløbet på Selandias VVS- og blikkenslageruddannelse, er enige i, hvad pengepræmien skal bruges på:
 
- Pengene skal vi nok bruge på noget sommerferie og billetter til Roskilde Festival.
 
 

Genveje

Søg på Blik og Rør

Søgefelt