Top menu

OK 2014: FORSVAR DIN VVS-OVERENSKOMST - STEM NEJ

Dato: 21/03-2014
630

Blik- og Rørarbejderforbundets hovedbestyrelse anbefaler et klart nej til det mæglingsforslag, som nu skal til urafstemning blandt medlemmer på VVS-området.

Overenskomstforhandlingerne på VVS-området endte med et sammenbrud, fordi Blik- og Rørarbejderforbundet ikke ville acceptere arbejdsgivernes ultimative krav, som vil betyde lønnedgang for svende og lærlingene.

Landets VVS’ere og blikkenslagere bliver derfor omfattet af det mæglingsforslag, som forligsmanden har strikket sammen på baggrund af de overenskomstområder, hvor der er opnået enighed.

Det er en samlet hovedbestyrelse i Blik- og Rørarbejderforbundet, som opfordrer medlemmerne på VVS-området til at stemme nej.  Forklaringen på anbefalingen til at stemme nej er, at arbejdsgiverne fra Tekniq fra første færd styrede direkte mod et sammenbrud, da de under forhandlingerne stillede ultimative krav, som vil betyde en lønnedgang og en legalisering af social dumping i VVS-branchen.

Klart ja til øvrige overenskomster

På Blik- og Rørarbejderforbundets seneste hovedbestyrelse skulle der også tages stilling til de opnåede resultater for overenskomsterne med DS Håndværk & Industri og Dansk Byggeri.

I begge tilfælde er resultaterne af overenskomsten opnået efter fornuftig dialog og konstruktive forhandlinger med de respektive arbejdsorganisationer, og det er en enig hovedbestyrelse, som godkendte de opnåede resultater.

Husk at stemme inden 9. april

I løbet af få dage modtager medlemmerne en stemmeseddel og en frankeret svarkuvert med posten.

Følg hovedbestyrelsens anbefaling, sæt dit kryds og send stemmesedlen så den senest er forbundet i hænde onsdag den 9. april.

Klik her og læs mæglingsforslaget fra forligsmanden her…