Top menu

Flere kvinder vil være VVS’ere

Dato: 10/05-2023
2917

Siden 2014 er antallet af kvindelige lærlinge på VVS-, smede-, elektriker- og industritekniker-uddannelserne fordoblet. Det er positivt, men vi er langt fra i mål, siger forbundssekretær Kim Fusager Balle.

Foto: Boss Ladies

Antallet af kvinder på de fire erhvervsuddannelser for VVS’ere, smede, elektrikere og industriteknikere er fordoblet inden for de seneste otte år. Det skriver TEKNIQ Arbejdsgiverne.

- Det er selvfølgelig en positiv udvikling. Men vi er langt, langt fra mål, da der fortsat er alt for få kvinder, der vælger at uddanne sig indenfor håndværksfagene, siger Kim Fusager Balle, der er forbundssekretær i Blik- og Rørarbejderforbundet.

På VVS-energiuddannelsen er andelen af kvinder således nu 1,6 procent.

- Det er slet ikke nok. Derfor er det vigtigt, at vi fremadrettet gør det attraktivt for kvinder at søge ind på en erhvervsuddannelse - især i lyset af den kæmpe mangel på håndværkere vi vil have i fremtiden. I den forbindelse er et initiativ som Boss Ladies vigtigt, fordi kvinder her kan se, at håndværkere ikke kun er hårde drenge med jord under neglene. I det hele taget vil flere kvinder i fagene betyde, at der er flere rollemodeller, som kvinderne kan spejle sig i, siger Kim Fusager Balle.

Formålet med projektet Boss Ladies er at vække unge kvinders interesse for håndværksfagene. Det gør de blandt andet med en række ambassadører, der fortæller om livet som kvindelig håndværker. Projektet er støttet af en lang række forbund heriblandt Blik- og Rørarbejderforbundet.