Top menu

Godt udspil – men alle erhvervsskoler skal være klimaskoler

Dato: 26/05-2024
3320

Nyt udspil vækker glæder i Blik- og Rørarbejderforbundet. Nogle elementer vækker dog også bekymring.

Det er stærkt, at regeringen igen viser, at den vil erhvervsuddannelserne med flere midler og satsning på efteruddannelse og udstyr. Det siger forbundssekretær, Kim Fusager Balle. 

Men han er kritisk i forhold til et enkelt element i udspillet:

- Forslaget om, at gøre tre skoler til klimaerhvervsskoler er ikke den bedste idé, selv om intentionen ikke fejler noget. Vi deler regeringens ambitioner om, at det er erhvervsuddannelserne, der skal sikre den grønne omstilling. Men netop derfor skal vi satse på alle erhvervsskoler. Vi skal ikke have centreret de grønne kompetencer på tre skoler. Vi har flere gode skoler fordelt i landet som i samarbejde med os bidrager til, at vores uddannelse kompetencemæssigt er i top  i forhold til den grønne omstilling og de efterspurgte kompetencer i branchen.

- Hvis hensigten er at samle grønne kompetencer på få skoler,  kan vi frygte, at øvrige skolers incitament til at køre de udgiftstunge uddannelser svækkes. Og det vi i givet fald føre til færre lærlinge.

- Jeg håber, at regeringen genovervejer den del af udspillet, som ellers på mange måder vidner om, at vi har en regering, der virkeligt vil erhvervsuddannelserne.