Top menu

Udmelding fra Blik- og Rørarbejderforbundet om situationen i FH

Dato: 30/04-2023
2912

Blik- og Rørarbejderforbundets forretningsudvalg har søndag formiddag været indkaldt til et ekstraordinært møde om situationen i FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Mødet skete på baggrund af udmeldingen søndag morgen fra FH-formand Lizette Risgaard, som har valgt at trække sig fra formandsposten på grund af anklager om grænseoverskridende adfærd.

- Med baggrund i de diskussioner, vi har haft i FH’s forretningsudvalg og de udmeldinger der har været i pressen, mener jeg at det er den rigtige beslutning, Lizette har truffet, siger Blik- og Rørarbejderforbundets forbundsformand Henrik W. Petersen.

Henrik W. Petersen, som selv sidder i FH’s forretningsudvalg, bakker op om beslutningen om at iværksætte en tilbundsgående advokatundersøgelse.

- Der er brug for, at vi kommer til bunds i de sager, der er lagt frem, så vi kan få klarhed over, hvad der er sket. Den skal udføres hurtigt men også grundigt og med respekt for alle involverede parter.

Efter advokatundersøgelsen venter ifølge forbundsformanden et vigtigt genopbygningsarbejde.

- Fagbevægelsens Hovedorganisation er talerør for over 1,3 mio. lønmodtagere. Derfor står vi over for en utrolig vigtig opgave med at genopbygge tilliden og troværdigheden – både internt i FH og med de medlemmer, vi repræsenterer, afslutter Henrik W. Petersen, forbundsformand for Blik- og Rørarbejderforbundet.