Top menu

Arbejdsgivere og fagforbund: Fyr op under den faglige stolthed

Dato: 15/04-2024
3267

Unge søger i stigende grad efter meningsfulde arbejdsliv, hvor de ikke kun får en løncheck hver måned, men også bidrager til et større formål. Og her har Danmarks faglærte al mulig grund til at ranke ryggen og være stolte over det, de bidrager til samfundet med. TEKNIQ Arbejdsgiverne har derfor taget initiativ til kampagnen “Værdi hver dag”, der bliver bakket op af Dansk El-Forbund og Blik- og Rørarbejderforbundet.

Senere på ugen dyster landets bedste lærlinge indenfor de faglærte fag om at kunne stille sig øverst på sejrsskamlen, når Skills-konkurrencen er slut. Den anerkendelse er vigtig – ikke kun én gang om året – men også til hverdag, hvor virksomheder og medarbejdere i det tekniske erhvervsliv leverer løsninger, der driver både vækst og bæredygtighed fremad. Af samme grund skyder TEKNIQ Arbejdsgiverne nu kampagnen “Værdi hver dag” i gang for at få flere faglærte til at føle stolthed ved deres fag og forhåbentlig få flere til at søge ind på erhvervsuddannelserne.

- Arbejdsmarkedet tørster efter flere faglærte, og den udvikling vil tage til og i sidste ende sætte en prop i både økonomisk vækst og omstilling til et mere bæredygtigt samfund. Vi sætter nu fokus på, at der er god grund til at være stolt som faglært og den værdi, man hver dag er med til at skabe. Forhåbentlig kan det sprede sig som ringe i vandet, inspirere flere og gøre op med fastlåste fordomme om det gode arbejdsliv, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der organiserer virksomhederne i det tekniske erhvervsliv.  

Manglen på faglærte vækker genklang på tværs. Kampagnen bliver derfor også bakket op af fagforbundene Blik- og Rørarbejderforbundet,  og Dans El-forbund. 

- Det er en bred palette af samfunds- og klimamæssige løsninger, som vores medlemmer hver dag bidrager til. Det gælder blandt andet bæredygtig boligopvarmning og et sundt indeklima. Derfor glæder det mig, at vi nu kan stå sammen på tværs og synliggøre den faglige stolthed, som alle i fagene fortjener, Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.  

Dansk El-Forbund:

- Som elektriker rider du forrest på den grønne bølge af elektrificering, der kun vokser sig større de kommende år med flere elbiler og færre fossile opvarmningskilder. Det mærker både borgerne og klimaet hver eneste dag, og det er værd at hejse flaget med faglig stolthed for, siger Benny Yssing, forbundsformand i Dansk El-Forbund.