Top menu

Indeklimapris uddeles for første gang på Folkemødet

Dato: 22/04-2024
3282

Et godt indeklima reducerer sygdom og giver bedre indlæring. Men desværre halter det i de fleste offentlige bygninger. Det mener Blik- og Rørarbejderforbundet, der skal gøres noget ved og uddeler derfor en pris til en indeklimahelt.

Indeklimaet både derhjemme og på arbejdspladsen er afgørende for trivsel og sundhed. Godt indeklima reducerer sygdom, hvilket betyder mindre fravær på arbejdspladserne og i institutionerne, eleverne får bedre indlæring, og det sparer samfundet for millioner af kroner.

Desværre halter det mange steder. Især i de offentlige bygninger. Det er som om, at det, man ikke kan se, er lettere at ignorere for beslutningstagerne.

I Blik- og Rørarbejderforbundets, har vi længe arbejdet for, at der skal gøres noget.

- Vi vil gerne sættes fokus på indeklimaet og hylde dem, der gør en indsats for at skabe et bedre indeklima i både private og offentlige bygninger.

- Eksempelvis er indeklimaet meget dårligt i skoler og institutioner. Mange skolebørn oplever et indeklima, vi aldrig ville acceptere på et kontor. Og i kun 6 ud af 10 daginstitutioner er der mekanisk ventilation. Det er simpelthen ikke godt nok, når vi ved, hvad det gode indeklima betyder for trivsel, helbred og for økonomien i det offentlige. Derfor vil vi gerne hylde dem, der faktisk gør noget, siger Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.

Indeklimaprisen kan gives til nogen, der har løftet formidlingsindsatsen eller til personer, der har forsket i hvordan man skaber et bedre indeklima. Den kan også gives til fagfolk, der gennem deres arbejde, har vist særlig interesse og passion for at udbrede kendskabet til bedre indeklima.

Endelig kan den gives til politikere, ansatte i det offentlige på skoler og i institutioner, som har fremmet arbejdet for et bedre indeklima.

Prisen uddeles én gang årligt. og det er Blik- og Rørarbejderforbundets Forretningsudvalg, der beslutter hvem der skal have året pris. Alle kan indstille kandidater ved at skrive til spi@blikroer.dk.

I år uddeles prisen for første gang på Folkemødet fredag den 14. juni Kl. 15.00.