Top menu

Underskriftsindsamling: Bevar store bededag

Dato: 17/01-2023
2769

Det var et samlet forretningsudvalg i FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation, som tirsdag morgen kom med en fælles opfordring til regeringen: Tag forslaget om afskaffelse af store bededag af bordet! Hvis dette ikke sker, opfordres regeringen til at sende det til folkeafstemning eller oppositionen til at skaffe de nødvendige 60 mandater til at udskrive en folkeafstemning.

- Jeg er normalt ikke fortaler for, at vi skal have folkeafstemninger om alle mulige politiske beslutninger, men lige her var jeg på FU mødet fortaleren, da jeg mener, at regeringen krydser grænsen og går ind og blander sig i vores overenskomster og vores løndannelse. Og når regeringen selv bryder normen uden at indkalde arbejdsmarkeds parter til drøftelser, så mener jeg også, at vi må bryde normen og opfordre til en folkeafstemning, siger Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet, som er medlem af forretningsudvalget i FH og repræsenterer landets VVS’ere, blikkenslagere og skorstensfejere.

Udover den samlede opfordring har Fagbevægelsens Hovedorganisation også i dag lanceret en kampagne og en underskriftsindsamling under overskriften ’Bevar Store Bededag’, hvor lønmodtagere og danskerne bredt set kan skrive under på, at store bededag skal bevares.

Du kan finde underskriftsindsamlingen her: www.bevarstorebededag.dk