Top menu

Kun 20% har søgt en erhvervsuddannelse i år

Dato: 24/03-2022
2489

Nye tal fra undervisningsministeriet viser, at kun 20% af afgangselever har søgt en erhvervsuddannelse. Målet er 25%.

Foto: Jonas Krøner

I dag offentliggjorde undervisningsministeriet søgetallene for de elever, der forlader 9. og 10. klasse til sommer. Her kunne de oplyse, at 20% af eleverne har søgt en erhvervsuddannelse. 20% kan godt lyde af meget, men målsætningen er altså, at 25% af de unge skal søge ind på en erhvervsuddannelse.

- Det ser jo ikke så godt ud, da vi kommer til at mangle hænder til den grønne omstilling. Vi kan kun håbe, at tallene isoleret set for vores fag kommer til at se bedre ud, da det særligt er her, den grønne omstilling skal løftes. Hvis vi skal i mål med vores ambitiøse omstilling, så skal vi altså have vendt udviklingen, siger Kim Fusager Balle, der er forbundssekretær i Blik- og Rørarbejderforbundet.

På nuværende tidspunkt er det kun Region Nordjylland, der når over de 25%. Her har 25,6% søgt ind på en erhvervsuddannelse. Det står i meget skarp kontrast til Region Hovedstaden, hvor tallet er 13,4%.

Faktaboks:

  • 20 procent af de unge har søgt en erhvervsuddannelse. Det er på niveau med 2020 og 2021.
  • Ingen regioner har endnu nået den politiske målsætning om, at 30 procent af eleverne skal søge en erhvervsuddannelse i 2025.
  • De regionale forskelle svinger mellem 13,4 og 25,6 procent.