Top menu

Asbestsag nærmer sig forældelse – uden at have været i retten

Dato: 21/09-2021
2320

Til oktober bliver en sag om asbest fra Tibberupparken i Espergærde forældet uden en afgørelse – og det på trods af, at Blik- & Rørarbejderforbundet anmeldte den til politiet allerede tilbage i 2017.

Billedet er ikke fra den omtalte sag.

I dag kan du i A4 Arbejdsmiljø læse om en asbestsag fra Espergærde, der involverer VVS’er Hans Axlund. Hans og hans kollegaer gik i asbest i halvandet år på en renovering af Tibberupparken, før de blev mistænksomme og fik foretaget en test, der desværre bekræftede, at der var asbest. Det skete i 2016. Dags dato er der stadig ikke faldet nogen dom i sagen, og det frusterer VVS’er Hans Axlund, der var en af dem, der blev udsat for asbest.

- Det er pisse irriterende, når man passer sit arbejde, at man så bliver udsat for noget gift. Det er den bevidste handling, der ikke er rar. Vi spurgte til sikkerhedsmøder, om der var asbest, men vi fik gentagne gange at vide, at det var der ikke, siger Hans Axlund til A4 Arbejdsmiljø.

Blik- & Rørarbejderforbundet meldte allerede sagen til politiet i 2017, efter en afgørelse fra Arbejdstilsynet kunne fortælle, at der sket var brud på arbejdsmiljøloven. På trods af gentagne klager og opfølgninger er der stadig ikke kommet noget ud af sagen, og forældelsesfristen i henhold til asbestlovgivningen træder i kraft i oktober.

- Hele håndteringen er dybt kritisabel, og vi vil selvfølgelig forfølge det her politisk. En sag som den her viser, at der enten er noget galt med håndteringen eller lovgivningen, når det kan tage så lang tid, at en sag som denne kan falde for forældelsesfristen, siger Henrik W. Petersen, der er forbundsformand i Blik- og Rørarbejderforbundet.

Forbundet har senest sendt en klage den 9. september.